GÜNDEM

BATMAN, 15 TEMMUZ’DA ALANDAYDI

15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıldönümünde Batman yine ayaktaydı.

BATMAN, 15 TEMMUZ’DA ALANDAYDI
16-07-2021 14:58
BATMAN
Google News

MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Kudret Camisinde program düzenlendi. İl Müftülüğü bünyesindeki din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri, şehitler için hatm-i şerif duasını okudu. İl Müftüsü Turgut Erhan’ın da eşlik ettiği programda lokum, gül suyu ve mevlid şekeri dağıtıldı.

FOTOĞRAF SERGİSİ GEZİLDİ

Program kapsamında Batman Üniversitesi Merkez Kampusunda 15 Temmuzu Anlamak adlı fotoğraf sergisi açıldı. Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı İhsan Kaplan,  Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak,  Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Şemdinoğlu, sergiyi gezdi. Programın sonunda Batman Üniversitesi, katılımcılara şapka ve tişört hediye etti.

ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

Fotoğraf serginin ardından Karşıyaka Mahallesi Bozooğulları Mezarlığı'ndaki şehit kabirleri ziyaret edildi. Batman İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dua okunurken, şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

ETKİNLİKLER ATATÜRK PARKI’NDA DEVAM ETTİ

Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler, Atatürk Parkı’nda devam etti.

Etkinliklere Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı İhsan Kaplan,  Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Parti Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KURANI KERİM TİLAVETİ YAPILDI DUALAR OKUNDU

Program, istiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen afiş ve tasarım yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Vali Hulusi Şahin, Milletin Yumruğu konulu tasarımı ile Türkiye 1.’si olan Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Dilan Batı’yı tebrik etti.

TÜRKİYE GEÇİLMEZ

Vali Şahin, programda yaptığı konuşmada "Nasıl 100 yıl önce Çanakkale geçilmez diyen Yahya çavuşlar kendilerini tarihe verdiyseler 251 vatan evladı da Türkiye geçilmez diyerek 15 Temmuz'da kendini tarihe verdi. Hani o Yahya Çavuş var ya. İşte Yahya çavuş ve 60 şehit yoldaşı bir tümen askeri 10 saat tuttular Çanakkale'de ve hepsi Allah'ı arzu ettiler. 251 vatan evladı 15 Temmuz gecesi nasıl Allah'ı arzu ettiyse ve akşama kavuştuysa işte aynı ruhla bunu yaptılar" dedi.

SANCAK VALİYE TESLİM EDİLDİ

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sancak koşusu sporcuları alana girerek sancağı Vali Hulusi Şahin’e teslim etti. Vali Şahin, sancağı alarak “Bu bayrağın kıymetini bilmeliyiz” dedi.

MEHTERAN TAKIMI SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından mehteran takımı sahne aldı. Malatya Mehteran Takımı, alanı marşlarla inletti. Vatandaşlar, telefonlarıyla bu anları kaydetti.

CAMİLERDEN SELA SESLERİ YÜKSELDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, saat 00.13 itibarıyla 81 il ve ilçedeki 90 bin camide aynı anda sala okuttu. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutuldu.

SANATÇILAR ALANI COŞTURDU

Batman’ın yerel sanatçıları olan Veysel Akat, Celal Gümüş, Tayfun Öztoprak ve Orhan Doyan sahne aldı. Sanatçılar gece geç saatlere kadar türkü, ilahi ve şarkılar söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21 Haziran 2024 e-gazete