Nostalji

Batman Akyürek mahallesi sosyal hayat

Batman Akyürek mahallesi sosyal hayat

Batman Akyürek mahallesi sosyal hayat
31-05-2024 11:27
31-05-2024 11:30
BATMAN
Google News

İzinsiz iktibas edilemez.

Orhan Kavak :''Akyürek Mahallesinde okul öncesi çocukluk yıllarımda Akşam Kız sanat Okulları vardı. Annem de Okuma yazma bilmediği için azimli idi ve dışarıdan okuma yazma öğrenip bu okula gidiyordu. Okulda sürekli kermes ve defileler vardı. O zamanlar da bu defileler de annenim diktiği elbiseleri sergilemek için istememekte sahneye çıkmak zorunda kalıyorduk; işte bu da o sahnelerden birinde TPAO’nun eskiden Bölge Misafirhanesi idi ve Müzik salonu olan yer meşhur BATMAN TPAO Orkestrasıda sürekli müziklere eşlik ederlerdi. Güzel günler di şimdi esintisi bile kalmadı. O zamanlarda Ömercik namı ile şimdiler de sanırım Arka Sokaklar da oynayan sanatçı olması gerekiyor. Ona benzetirlerdi. Hepsi uçtu gitti''.

(Fotoğraf  Batman Akyürek Mahallesi 206 (karınca) sokak .Yıl 1967) Fotoğrafta Soldan sağa Hayriye Kavak ve Şirin Kavak çifti, ortada çocukları Orhan Kavak

Kavak ve Toprak Ailesinin Annesi (Dadesi, Etosu), Osmanlı ve Cumhuriyet Kadını, Hayriye Kavak (Hayruş) Hanım Yıllardır Çektiği Elim Hastalığa Yenik Düşmüş 29.05.2024 Çarşamba (bugün ) Sabah Özel Batman Dünya Hastanesinde Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur.

Merhume Hayriye Kavak’ın Cenazesi, Sabah Terece Camiisinde Kılınan Cenaze Namazı Sonra Batman Tilmerç Mezarlığı nda Defn Edilmiştir.

Allah Merhumenin mekânı cennet, ailesi yakınları ve sevenlerine bol sabır eylesin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?