GÜNDEM

Batman'da 8 fabrika tamamlandı

Batman’a devlet eliyle kazandırılacak olan 8 fabrika, gençlere iş kapısı olacak.

Batman'da 8 fabrika tamamlandı
19-07-2024 13:18
19-07-2024 13:20
BATMAN
Google News

İNCELEME YAPILDI

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında yapılan 5 fabrika binasında incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Batman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Erin ve Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Zeynep Akbel eşlik etti.

SON AŞAMAYA GELDİ

Batman’da gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek ve istihdam edilebilirliğini sağlamak üzere hayata geçirilen Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında DİKA koordinasyonunda İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar son aşamaya geldi. Hazır giyim üretimi için yatırımcılara kiralama yöntemiyle tahsis edilecek fabrikalardan Batman'da inşa edilen fabrikaların tümü tamamlandı.

900 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLMESİ BEKLENİYOR

Hasankeyf, Kozluk ve Gercüş İlçelerinde İl Özel İdaresi, Kozluk Belediyesi ve Gercüş Belediyesi tarafından inşası tamamlanan fabrikalar yatırımcılara kiralanarak, üretime başladı. İlçelerde faaliyete geçen fabrikalarda çoğu genç ve kadın olmak üzere toplam 195 kişi istihdam ediliyor. Batman OSB’de yapımı tamamlanan 5 fabrikanın da yatırımcıya tahsis süreci başlatıldı. Yatımcılara kiralama yapıldıktan sonra üretime başlanması ve ilave 500 kişin daha istihdam edilmesi bekleniyor. Tüm fabrikalar tam kapasite üretime geçince toplam 900 kişi istihdam edilmiş olacak.

45 MİLYON 273 BİN LİRA DESTEK SAĞLANDI

Program kapsamında Hasankeyf, Gercüş ve Kozluk İlçelerinde 1’er, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde de 5 olmak üzere inşa edilen toplam 8 fabrikaya DİKA tarafından toplam 45 milyon 273 bin lira destek sağlandı. (Valilik Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Eylül 2024 e-gazete