ASAYİŞ

Batman’da çete çökertildi

Batman merkezli Muğla ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gençlerin devlet memuru olma hayallerini sömüren dolandırıcılık şebekesi çökertildi.  Ş.K.Y. adlı şüphelinin liderliğindeki 14 kişilik çetenin, kamu kurumlarına işe giriş vaadiyle vatandaşları dolandırarak yaklaşık 10 milyon TL haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

08-08-2024 13:53
08-08-2024 13:54
BATMAN
Google News

SAHTE EVRAK DA HAZIRLIYORLARMIŞ

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, sahte evraklarla maddi kazanç sağlayan, kamu kurum ve kuruluşlarına işe girme, devlet memuru olarak atanma vaadiyle gençleri kandıran Ş.K.Y. liderliğindeki 14 kişilik çete tespit edildi. Batman merkezli Muğla ve Ankara'da çeteye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, mağdurları aldatmada kullanılan çok sayıda sahte evrak ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2'si serbest bırakıldı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 7'si ise tutuklanarak Batman Cezaevi'ne gönderildi. Şüphelilerden 1’inin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

10 MİLYON TL'LİK VURGUN

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin devlet makamlarında bağlantıları olduğu yalanını söyleyerek mağdurlardan 10 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

MAĞDURLARI ANKARA’YA ÇAĞIRIP GÖRÜŞME YAPTIRIYORLARDI

Çetenin, mağdurları inandırmak ve oyalamak için Ankara'ya götürdükleri, ev kiraladıkları, otellerde barındırdıkları, çeşitli kurumlara mağdurlarla birlikte gittikleri ortaya çıktı. Mağdurlara, atanma ve işe başlama yazılarını içeren resmi belge süsü verilmiş sahte evrak ve barkodlar düzenlendiği belirlendi. (Emniyet Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete