GÜNDEM

Batman’da devlet ve esnaf buluşması

Batman Valiliği himayelerinde, esnaf odaları ve kamu kurumlarının iş birliğiyle 37. Ahilik Haftası kapsamında ‘Devlet ve Esnaf Buluşması’ temasıyla düzenlenen etkinlik, yoğun katılımla Necat Nasıroğlu Külliyesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Batman’da devlet ve esnaf buluşması
26-09-2024 00:02
25-09-2024 16:32
BATMAN
Google News

Program, yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilen esnafa plaket verilmesiyle başladı. Ticaret İl Müdürü Burak Nerse, esnafa yönelik destekler, eğitim faaliyetleri ve gelecek projeler hakkında bilgi verdi. İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel ise Batman’daki Organize Sanayi Bölgesi ve yeni sanayi alanlarıyla ilgili bir sunum yaptı.

"ÜRETEN ŞEHİR BATMAN’I İNŞA EDECEĞİZ"

Batman Valisi Ekrem Canalp, konuşmasında Batman'ı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde üretim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Canalp, Batman’da her hafta 18 yaşına giren 445 gence iş imkânı sunabilecek üretim potansiyelinin önemine dikkat çekti. Petrolün Batman’ın geçmişteki büyümesinde önemli rol oynadığını, ancak geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemek için sanayi yatırımlarına odaklanılması gerektiğini belirtti. Vali Canalp “Batman’ın lokomotif sektörü olarak sanayiyi görüyoruz. Oymataş Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) imar planı askıda ve önümüzdeki aydan itibaren yatırımcılara parseller tahsis edilmeye başlanacak. Ayrıca, Gıda İhtisas OSB, Samanyolu’nda tekstil kenti ve Raman OSB’de karma sanayi alanları oluşturacağız. Batman’ın üretim ve istihdam gücünü artırmayı hedefliyoruz” dedi.

ESNAFA İKİ ÖNERİ

Esnafa iki öneride bulunan Canalp, büyük sanayi yatırımlarının yanı sıra, esnafın kendi aralarında ortaklık kurarak organize sanayi alanlarında yer alabileceklerini söyledi. Ayrıca, kooperatifleşerek küçük sanayi sitelerinde işletmelerini büyütmeleri gerektiğini vurguladı. Vali, devletin yüzde 3 faizle üç yıl ödemesiz, on yıl geri ödemeli krediler sunduğunu ve esnafa bu fırsatları değerlendirmeleri çağrısında bulundu. Özellikle altın ve gümüş imalatında kooperatifleşen 30 esnafın örneğini vererek, bu tür girişimlerin artırılması gerektiğini belirten Vali Canalp, Batman’ın geleceğinin sanayileşme ve üretime dayalı bir ekonomik modelle şekilleneceğini söyledi. Esnafın Sorunları Dinlendi Konuşmasının ardından Vali Canalp, esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek, ilgili kurumlara çözüm konusunda talimatlar verdi. Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cafer Öz ve çok sayıda esnaf katıldı. Bu buluşma, Batman’da esnaf ve devlet arasında daha güçlü bir bağ kurulması, üretim ve istihdam hedeflerinin ortaklaşa gerçekleştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27 Eylül 2024 e-gazete