EĞİTİM

Batman’da eğitimin öncü ismi Boğaziçi Koleji…

7 yıl önce Batman’da hizmet vermeye başlayan Özel Batman Boğaziçi Koleji,  eğitimin öncü isimleri arasına girdi.

Batman’da eğitimin öncü ismi Boğaziçi Koleji…
30-09-2024 12:11
30-09-2024 12:12
BATMAN
Google News

60 derslik ve 8 atölye ile 2000 metrekare alanda hizmet veren kolej, bin öğrenci kapasitesiyle kentin eğitim ve öğretimine hizmet sunuyor.

1000 ÖĞRENCİ KAPASİTEMİZ VAR

Okul Müdürü Sait Batti, “Özel Batman Boğaziçi Kolejinde iki alan bulunmaktadır. Devlet destekli elektrik elektronik teknolojisi alanı, elektrik tesisatları ve dağıtım dalı, ulaştırma alanı ve sivil havacılık dalında eğitim öğretime devam ediyoruz. 60 derslik ve 8 atölye ile 2000 metrekare alanda 1000 öğrenci kapasitemiz var. 80 öğretmen ve diğer personelimiz var. Okulumuz, bulunduğu konum itibarı ile Batmanın merkezinde yer aldığı Batman da birçok mahalleden yürüme mesafesinde olduğu için öğrencilerimiz servise gerek bile duymuyor” dedi.

ÖZEL SINIFLARLA ÖZEL EĞİTİM…

Batti “Güçlü bir öğretmen ve idari kadromuz ile okulumuzda hem mesleki eğitim hem üniversiteye hazırlık, hem de yabancı dil ağırlıklı bir eğitim sunuyoruz. Yabancı dil ve AYT-TYT ağırlıklı özel sınıflarımız mevcut.  Yıl boyunca yaprak test deneme sınavı ve özel kitap setleri ile öğrencileri destekliyoruz.  Ayrıca okulda kurulan öğrenci kulüpleri aracılığı ile birçok sosyal etkinlik yapılmaktadır.  Sportif etkinliklerde de çok sayıda dereceler aldık. Son beş yılda özellikle atletizm dalında birçok birinciliklerimiz bulunmaktadır. Geçen yıl öğrencimiz Mesut Kalkan atletizmde ferdi Türkiye ikinciliği elde etti” dedi.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI SUNULUYOR

Öğrencilerin stajı hakkında bilgi veren Batti “Öğrenciler son sınıfta Batman’da bulunan kamu kuruluşları ve özel işletmelerde staj görmekte ve staj süresince bir yıl ücret almaktadırlar. TEDAŞ TEİAŞ, TÜPRAŞ, TPAO, Batman Belediyesi Batman Hava Meydan İşletmesi vb. birçok kamu kuruluşunda öğrencilerimiz staj yapmaktadırlar. Bazı öğrencilerimiz staj sonrası staj yapılan işletmelerde kadrolu olarak işe başlamaktadır” dedi.

MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANI…

Öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam ve üniversite eğitimlerini takip ettiklerini belirten Batti “Özellikle ulaştırma sivil havacılık dalından mezun olan öğrencilerimizin %90’ı alanları ile ilgili üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleştiklerini ve kolay iş bulmalarını sağlıyoruz.  Alan ile ilgili bölümlerde ek puan avantajları nedeni ile mühendislik ile ilgili barajı geçen bütün öğrencilerin ilgili mühendislik bölümlerine kolayca yerleşebilmektedirler. Mezunlarının işyeri açma belgesine sahip olmaları nedeni ile doğrudan iş yeri açarak KOSGEP ve kalkınma ajansları desteklerinden yararlanma avantajlarına sahip oluyorlar. Devlet desteğinden yararlanmak üzere sınırlı sayıda kontenjan için 8 Ekim’e kadar kayıtlarımız devam ediyor” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Eylül 2024 e-gazete