GÜNDEM

Batman’da GES’ler, maliyeti düşürüyor

Enerji maliyetlerini düşürmek isteyen Batmanlı Çiftçiler, devletten aldıkları yüzde 50 hibe desteğiyle GES ile sulama sistemine geçiyor

03-09-2024 14:30
03-09-2024 14:32
BATMAN
Google News

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman'ın bereketli topraklara sahip olduğunu ve 1 milyon dönüm alanda tarım yapıldığını söyledi. Kentte 141 bin dönüm alanda sulu tarım yapıldığını belirten Aydın, sulu tarım yapılan alanlarda suyun ekonomik kullanılması gerektiğini belirterek “Mevcut sulanan alanda da suyu ekonomik kullanmamız gerekiyor. Bakanlığımız da bu kapsamda 2008 yılından bu yana basınçlı sulama sistemlerine destek veriyor. Yüzde 50 hibe ile çiftçiyi destekliyoruz” dedi.

5 ÇİFTÇİNİN PROJESİ KABUL EDİLDİ

Batman'da 4 yılda GES'ten elde edilen enerjiye çalışan sistemlerle toplam 274 dönüm alanın sulanmaya başladığını ifade eden Aydın “Bu yıl 5 çiftçimizin GES ile sulama sistemleri projeleri kabul edildi. Toplam maliyeti yaklaşık 1 milyon 700 bin olan projeler hayata geçirildi. Bakanlığımız bu projelere yaklaşık 850 bin lira destek verdi” dedi.

UCUZ MALİYETLE GES KURDUK

25 yıldır çiftçilik yapan Niyaz Gök ise “Ucuz bir maliyetle GES kurduk. 25 dönüm alanda fıstık bahçemiz var. Damlama sulama yapıyoruz. Yılda 3 ay bahçemizi suluyoruz. Daha önce aylık 60 bin lira elektrik faturası geliyordu. Bu sistemi kurunca elektrik faturasından kurtulduk. Şimdi güneş enerjisi ile elektriğimizi ürettiğimiz için ücretsiz bir şekilde sulamamızı yapıyoruz. 25 dönüm arazimiz var. Damlama sistemi ile suluyoruz” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Eylül 2024 e-gazete