YAŞAM

Batman’da taziye yemeği yerine bakın ne verildi

Batman Çamlıca Mahallesinde bulunan Ahmede Hane Taziye Evinde taziye yemeği yerine çorba ikramı yapıldı.

Batman’da taziye yemeği yerine bakın ne verildi
02-09-2024 11:40
02-09-2024 14:12
BATMAN
Google News

Mala Bekro Aşireti, taziye yemeklerinde gösteriş ve fazla masrafın önüne geçmek için sınırlama getirdi. Geçtiğimiz gün vefat eden bir yakınlarının taziyesinde ortak bir karar alan Mala Bekro Aşireti mensubu Zaman Şanlı “Bizim maddi durumumuz taziye yemeği vermeye uygun. Ancak bunu karşılamayacak insanlar var. Cenaze sahipleri ölen yakınlarının üzüntüsünü yaşamaktan ziyade, taziyeye gelenlere yemek verme ve yapma telaşına düşüyor. Taziyeler cenaze sahiplerini maddi ve manevi anlamda zor duruma düşürüyor. Cenaze sonrası taziye âdetinin gösterişe dönüşmesi, abartılı lüks yemek verilmesi, cenazenin ve ölümün ikinci plana atılması, hem İslami değerlerimize hem de geleneklerimizle uyuşmamaktadır. Bu kapsamda bizlerde taziye yemeği uygulamasını sadece çorba ikramı ile sınırlandırdık” dedi. (Ramazan Demir)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
İbrahim bey efendi hazretleri
İbrahim bey efendi hazretleri 1 hafta önce
Taziye, cenaze sahiplerine dayanışma, acıyı paylaşma, teskin etme, sabır dileme anlamına gelir. Günümüzde bu dayanışmayı birkaç kilo şeker, bir paket çay, bir iki kutu meyve suyu veya gazlı içecek götürerek yapanlar var. 7 yıl önce bir yakınımın taziyesine yüzlerce kilo şeker geldi. Geride kalan tek yakını, eşi de şeker hastası olduğu için gelen şekerleri bir markete yarı fiyatına verdik. Bence bunun yerine cenaze sahibine ait bir banka hesap numarasına iban yoluyla veya bir yardım kutusuna atılacak para ile bu dayanışma gösterilebilir. Gelenlere abartı ikramlara gerek yok. İkramlar için gelenler gelmese de olur. Taziyenin günlerce ve çok kalabalık olması da övünülecek bir durum değildir.
Aktaş İbrahim
Aktaş İbrahim 2 hafta önce
Siirte çoktandır kaldırılmiş
Sami Tunc
Sami Tunc 2 hafta önce
Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun keşke çorbayıda vermeseydiniz????
Ali Öz
Ali Öz 2 hafta önce
Bedavacilar var,yer bir kaç poşette eve götürürler di
Mehmet
Mehmet 2 hafta önce
Şehir içinde yemek verilmese de olur herkes gider bir yerde yemek yer o imkan var köylerde o imkan yok uzakta gelen dostlar nerde yemek yiyecek mecburen taziye evinde yemek verilecek.
Mehmet Şah Güneş
Mehmet Şah Güneş 2 hafta önce
kaldirıcaksa adam gibi kaldırilmali masa sandelyeler çikarilmali mutfak kapatilmalidir bunu da belediye yapmalidir şehir dişindan gelenler varsa evde yapilabilir eve gotursunler o şekilde 4/ biri masraf olmaz
Garip
Garip 2 hafta önce
Çorba bile verilmesin.yemek vakti oldu mu herkes bütçesine uygun gidip dsarda bı şekil yesin.bu durum kökten kalksın ,çünkü imkanı olan verince ,olmayanlar içinde bı nevi mecburi oluyor
Mesut deniz
Mesut deniz 2 hafta önce
Çok iyi olmuş Darısı Diyarbakır'ın başına inşallah Diyarbakır da kalkar
Salih Aydın
Salih Aydın 2 hafta önce
Çok güzel olmuş, yemek işi masraflı umarım bundan böyle taziye'lerde yemek verme tamamen kalkar veya çorba ikramı yapılır.
Ertan bacanak
Ertan bacanak 2 hafta önce
Gofret ve meyve suyu verilseydi, daha iyi olurdu..

Kandil bebesi Çakma hevaller sizi ..
Ertan bacanak
Ertan bacanak 2 hafta önce
Gofret ve meyve suyu verilseydi, daha iyi olurdu..

Kandil bebesi Çakma hevaller sizi ..
Bawer
Bawer 2 hafta önce
Kesinlikle öğlen çorba verildiği doğru.Ancak şehir dışından gelen yakın akrabaları herhalde üç öğün çorba içeceklekler.belgelediler vermemek için her türlü yağcılığı sululuğu yapacaktır.Ama yarın başkası o koltuğa gelirse bu uygulamayı yaparsa kimse yok demez.çorba içenler bu sefer yemekte koşup alkışlayacaklar.
Adnan
Adnan 2 hafta önce
Taziyelerde yemek tamamen kaldırılmalı. Bu konuda belediye ilk adımı attı.
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Eylül 2024 e-gazete