HALKIN SESİ

Batman'da terör bitti; şehre huzur geldi

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği (TİGAD) ile Batman Valiliği'nin iş birliği ile Batman'da Kültür Gezisi" programı düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gazetecileri ağırlayan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Batman'da terör bitti; şehre sosyal ve ekonomik kalkınma geldi" dedi.

Batman'da terör bitti; şehre huzur geldi
30-05-2024 00:07
29-05-2024 16:09
Google News

Yenisöz gazetesi

Yenisöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Temel Emiroğlu-Batman Valisi Ekrem Canalp(ortada)-Milat Gazetesi Haber Müdürü Sabri Gültekin

TİGAD Batman İl Temsilciliğinin organize ettiği; Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde Batman İl Özel İdaresi ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen programda gazeteciler, ilk olarak Batman Valisi Ekrem Canalp’ı valilikte ziyaret etti. Vali Canalp, valilik toplantı salonunda basın mensuplarının soruları ile sohbet etti, sorularını cevaplayarak; Batman'daki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin dört bir yanından onlarca medya temsilcisinin katıldığı Batman gezisinde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman ve çevresinde terör olaylarının gerilemesiyle ekonomik ve sosyal gelişmelerde büyük bir atılım sağlandığını söyledi.

1948 yılında küçük bir köy olan ve sadece 10 hanenin yaşadığı Batman’ın ilk petrol kuyusunun kurulmasıyla büyüme serüveni başladı. Kısa sürede büyük bir atılım yaşayan kent, yıllarca huzur içinde gelişmeler yaşadı. Ta ki terör bölgeye adeta kabus gibi çökene kadar. Yıllarca bölgenin kana bulanmasına ve adeta sürgün yeri haline gelmesine sebep olan bölücü terör örgütü PKK’nın son yıllarda çökertilmesiyle bölgedeki şehirler adeta küllerinden yeniden doğdu. Bölgeye huzur ve gelişme tam manasıyla hâkim oldu. Öyle ki; Batman, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehirleri arasına girdi. Nüfusun 550 bin aştığı bilgisini paylaşan Batman Valisi Canalp, şehrin tüm ilçe ve köylerini karış karış gezdiğini belirterek; tüm birim müdürleriyle halkın sorunlarını çözmek için seferber olduklarını söyledi. Akşam karardıktan sonra sokakları sessizliğe bürünen Batman’da artık herkesin gece birlere ikilere kadar rahatlıkla dışarı çıktığını ve şehirde güvenle dolaştığını kaydeden Canalp, “Terör geriledi, Batman’a sosyal ve ekonomik refah geldi” değerlendirmesini yaptı.

‘BATMANLILAR İŞ ARAMAYACAK, İŞ BATMANLILARI ARAYACAK’

Tüm bu gelişmelerin şehrin gelişmesine de olumlu katkı sağladığını belirten ve Batman’ın büyükşehir olması için gerekli şartları tamamladığını ifade eden Canalp, 60 bin kişilik istihdam sağlayacak yatırımlardan bahsetti. Batman'ın 50 yıllık gelişim planını hazırladıklarına işaret eden Vali Canalp, petrolün yanında tekstilinde üretim üssü haline geldiğini belirterek; “Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak!” dedi. Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarının devlet desteğiyle şehirde üretim atölyelerinin kurulduğunu belirten Canalp, İŞKUR’un da gençlere ve iş arayanlara iş garantili eğitim vererek ihtiyaç duyulan kalifiyeli eleman ihtiyacının karşılandığın söyledi. Güneydoğu’nun en hızlı gelişen şehirlerinden olan Batmanda ekonomik yatırımların yanında tarihi dokularında ihya edildiğini ve ayağa kaldırıldığını kaydeden Vali Canalp, gazetecilerle şehrin turizme kazandırılması için medyaya büyük görev düştüğünü belirtti. Bölgede güvenliğin her alanda tesis edildiğini belirten Canalp, yerli ve yabancı tüm turistleri şehri ziyaret etmeye davet etti.

10 HANELİ KÖYDEN 550 BİN NÜFUSLU BİR KENTE

TİGAD Batman İl Temsilciliğinin organize ettiği; Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde Batman İl Özel İdaresi ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen programda gazeteciler, ilk olarak Batman Valisi Ekrem Canalp’ı valilikte ziyaret etti. Valilik toplantı salonunda basın mensuplarına Batman'daki yatırımlar hakkında bilgi veren Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman ve çevresinde terör olaylarının gerilemesiyle ekonomik ve sosyal gelişmelerde büyük bir atılım sağlandığını söyledi. 1948 yılında küçük bir köy olan ve sadece 10 hanenin yaşadığı Batman’ın ilk petrol kuyusunun kurulmasıyla büyüme serüveninin başladığını kaydeden Canalp, “Terör geriledi, Batman’a sosyal ve ekonomik refah geldi” değerlendirmesini yaptı.

VALİ CANALP: BATMAN BÜYÜK ŞEHİR OLMAYA ADAY

Türkiye’nin büyük tekstil firmalarının devlet desteğiyle Batman’a yatırım yaptığını belirten Vali Canalp, petrolün yanında tekstilin de kente büyük değer kattığını belirtti. Canalp, 60 bin kişilik istihdam sağlayacak yatırımlar hakkında bilgi vererek; “Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak!” dedi. Güneydoğu’nun en hızlı gelişen şehirlerinden olan Batmanda ekonomik yatırımların yanında tarihi dokularında ihya edildiğini ve ayağa kaldırıldığını kaydeden Vali Canalp, gazetecilerle şehrin turizme kazandırılması için medyaya büyük görev düştüğünü belirtti. Bölgede güvenliğin her alanda tesis edildiğini belirten ve Batman’ın büyükşehir olması için gerekli şartları tamamladığını ifade eden Canalp, yerli ve yabancı tüm turistleri şehri ziyaret etmeye davet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Haziran 2024 e-gazete