GÜNDEM

Batman’dan Fransa’ya ihracat

Sövekap markasıyla kaplama ve kimyasallarının üretimini yapan Batmanlı Girişimci Erhan Eren, Türkiye’nin önde gelen üretici ve ihracatçı firmalarından biri oldu.

Batman’dan Fransa’ya ihracat
30-05-2024 15:16
30-05-2024 15:19
BATMAN
Google News

Avrupa standartlarında üretim yapan firma, Ortadoğu ve Irak'tan sonra Fransa’ya söve kaplama malzemesi göndererek, yüksek kalite, uygun fiyat ve yaygın satış ağı sloganıyla yurtiçi pazardan başka ihracatta da büyümeyi hedefliyor. Geleceğe yönelik birinci hedeflerinin, başka ülkelere de açılmak olduğunu belirten Eren “Batmanlıyım, 2011 yılında Söve kaplama harcı ve kimyasallarını üretmeye başladık. 2015 yılında Eren Grup artık boya sektöründe de büyüyor adlı bir proje başlatarak Dicle Kalkınma Ajansından destek aldık ve boya üretmeye başladık. 2012 yılından itibaren Ortadoğu'ya özellikle Irak piyasasına boya vermeye başladık. Şu anda Ortadoğu, Irak ve Kürt Bölgesi İslam Bölgesi dışında Avrupa'ya da ihracat yapıyoruz. Fransa'ya Batman'dan Paris’e söve kaplama harcı ve boya gönderiyoruz” dedi.

YILLARDIR OSB’DE YER BEKLİYOR

2012 yılından bu yana OSB’de yer beklediğini belirten Eren “Söve kaplama harcını Batman'dan Fransa'ya gönderiyoruz. Batman’dan Fransa'ya tek ihracat yapan firmayız. Fakat yerimizin darlığından dolayı biz ekstra bir üretim yapamıyoruz. Avrupa’nın başka ülkelerine ihracat yapmak istiyoruz. Fransızlara görüşüyoruz. Epoksi zemin boyası üretmeye başladık. Numunelerimiz beğenildi. Fransa'ya ihracat yapabilmemiz şu anda mümkün değil. Çok zor bir alanda tırlarca ihracat yapmak mümkün değil. Bizim temennimiz OSB’de bize yer verilmesi. Bu şekilde istihdama daha ciddi katkı sunabiliriz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete