YAŞAM

Batman ekibi, taleplere yetişemiyor

Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Keverzo köyünde (Yenipınar) fıstık tarımında yılların deneyimlisi Habib Can usta bu yıl da fıstık aşılama konusunda sınırları aştıklarını söyledi.

Batman ekibi, taleplere yetişemiyor
14-07-2024 17:07
14-07-2024 17:08
BATMAN
Google News

IRAK’TAN DA TALEP VAR

Habib Usta, Hacı Abdurrahim Taş, Ferhat Tunç, Hüseyin Bazğan, Veysi Bazğan, Emin Taş, Mahsun Önder, Fatih Tunç, Ömer Özalp, Tahir Taş, Talip Turan, Adıl Özalp’tan oluşan ekibiyle, hizmette sınır tanımıyor. Fidan dikimi, özellikle fıstık aşılama hizmetiyle il dışı ve sınırların dışından gelen taleplere yetişemediklerini söyleyen Habib Usta, bu yıl Batman ve ilçelerinin yanı sıra, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır ve ilçelerinden ve Irak’tan gelen yoğun hizmet talebi olduğunu belirtti.

FISTIK TARIMININ LOKOMOTİFİ KONUMUNDAYIZ

Özellikle Siirt fıstığı aşıladıklarını söyleyen Habib Usta, ekonomik değerinin farkına çok geç varılan fıstık tarımında üreticilerin deneyim ve tecrübe aradıklarını söyleyerek “Keverzo köylüleri olarak bölgede fıstık tarımının lokomotifi konumundayız, biz Keverzolu köylüler de yıllardır edindiğimiz tecrübe ile aranan bir ekibiz. Önümüzdeki yıllarda gençlerden oluşturacağımız yeni ekiplerle sınırları aşmaya ve taleplere yetişmeye çalışacağız” dedi. (Ubeydullah Baş)   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Eylül 2024 e-gazete