“BATMAN’I KUCAKLAYAN PROJELER YAPIYORUZ”

2014 yılında Batman’da Eğitim-Öğretim hayatına başlayan Fen Bilimleri Okulları Özel Batman Koleji, 19 yıllık bir deneyimin birleştiği yer.

“BATMAN’I KUCAKLAYAN PROJELER YAPIYORUZ”

Mezopotamya Caddesi 2642 sokak no:5’te bulunan okulumuz, eğitimde Batman’ın gözbebeği olma yolunda ilerliyor. 19 yıllık tecrübeye sahip olduklarını belirten Kolej Kurucu Müdürü Muzaffer Sözer ile yaptığımız söyleşide, kurumu daha yakından tanımaya başlıyoruz.

-EĞİTİM SEKTÖRÜNDE KAÇ YILI GERİDE BIRAKTINIZ?

“1998 yılından beri eğitim sektöründe yer alıyorum. 19 yıllık bir serüvende dershanecilik ve etüt merkezleriyle başladık. Son 3 yıldır da Fen Bilimleri Eğitim Kurumu ve Doğru Cevap Eğitim Kurumlarıyla devam ediyoruz. 2014 yılında okulumuzu açtık. Bir yıllık inşat aşamasından sonra eğitim öğretim faaliyetlerimize başladık”

-Eğitim kurumunuzun fiziki yapısı hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

“Eğitim kurumumuz yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerinde kurulmuş. Okulun dış kısmında hobi bahçemiz, hayvanat bahçelerimiz, oyun atölyelerimiz, okul parkımız, spor salonumuz, iki halı sahamız ve kapalı otoparkımız bulunuyor. Okulun temel taban alanı 2 bin 500 metrekare, bu oranı 6 ile çarptığımızda yaklaşık 9 bin metrekare gibi kapalı alanımız var. 72 adet dersliğimiz var. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul,  Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi olmak üzere 5 okulumuz var. 800’e yakın öğrencimiz bulunuyor ve bu öğrencilerle kampusümüzde eğitim ve öğretime devam ediyoruz”

-EĞİTİM KURUMUNUZUN FİZİKİ ALT YAPISI DIŞINDA ÖĞRENCİLERİNİZE SUNDUĞUNUZ OLANAKLAR HAKKINDA NELER KONUŞMAK İSTERSİNİZ?

“Okulumuzu Türkiye’deki diğer okullar ya da Batman’daki diğer okullarla kıyaslamıyoruz. Ama dinamiklerimizi diğer eğitim kurumlarıyla kıyaslaştırdığımızda dinamikleri çok yüksek olan, kurumsal alt yapısı güçlü olan bir alt yapımız var. Kulüpler ve branş derslerine çok önem veriyoruz. Örneğin bale, dans, yüzme, mental, satranç, hobi bahçeleri, tohum atölyesi ve organik tarım alanında öğrencilerimize sunduğumuz imkânları sıralayabiliriz. Türkiye’de bir ilk olan 4 adet laboratuarımız var, fizik, kimya, biyoloji, fen ve teknoloji laboratuarımızda mühendislerle çalışıyoruz. Bizde deneyler, öğretmen tarafından yapılmaz. Mühendis arkadaşlar tarafından deney yapılıp, öğretmen ise laboratuara davet edilir”

-BATMAN’DA BULUNAN SAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ARASINDA YER ALIYORSUNUZ. EĞİTİM KURUMU OLARAK BATMAN’A NASIL BİR KATKINIZ OLUYOR?

“Kurum olarak Batman’ı kucaklayan projeler yapıyoruz. En önemlisi bizim için sonuçta burası özel okul, parayı verip eğitim alan öğrencilerin faydalanabilecekleri bir kurum değildir. Örneğin; Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerini buraya davet etmiştik. Davet ettiğimiz öğrenciler, okulun çocuk mutfağından, yüzme havuzundan ve kapalı spor salonundan ücretsiz yararlandı ve buna benzer etkinliklerimiz sürekli devam ediyor. Böylelikler öğrencilerin keyifli bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Bunun yanında köy okulları için sosyal projeler yapıyoruz. Kış ve yaz aylarında destekler sağlıyoruz.  Batman’da bir ilk olan Eko-school projesini hayata geçirdik. Türkiye Doğa Sever Vakfı Eko-School bayrağını hediye etti. Üniversitede kariyer günleri yapıyoruz. Gecen sene 24 bin öğrenciyi ağırladık. Batman’da bulunan 18 lisenin bütün öğrencileri üniversitede ki etkinliğe geldi. Amacımız öğrencilerin memleketimizle kucaklamasını istiyoruz”

-TÜRKİYE GENELİ YAPILAN SINAVLARDA BATMAN’IN SON SIRALARDA YER ALMASINI NEYE BAĞLIYORSUNUZ?

“Batman merkez ve ilçelerinde toplamda 169 bin öğrenci var. Benim şahsi görüşüm ve 18 yıllık tecrübelerime dayanarak şuna inanıyorum; kesinlikle her yıl değişen eğitim sistemi bunda en büyük etkendir. Çünkü öğrenci bir sisteme alışıyor. Daha o sistem oturmadan yeni bir eğitim sistemi devreye giriyor. Biz okul olarak TEOG’da 7 öğrencimiz ful çekti. YGS-LYS’de ise 141 öğrencimiz tıp puanı aldı. Bu ciddi bir başarıdır. Bu 141 öğrencimiz için 141 kere maşallah diyoruz”

-KOLEJDE YETİŞEN BİR ÖĞRENCİ İLE DEVLET OKULUNDA YETİŞEN BİR ÖĞRENCİNİN AYNI SINAVA GİRMESİ VE BU SINAVA BAĞLI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ SİZCE ETİK Mİ?

“Eğer Milli Eğitimde görevli bir öğretmen 4 bin ile 5 bin TL arasında maaş alıyorsa, özel okul öğretmenleri 3 bin TL maaş alıyorsa demek ki devletimiz kolejlerden daha çok eğitime yatırım yapıyor demektir. Bence kritik nokta öğretmen ve emektir. Gerçekten de emek veren bir öğretmen çocuğu bir yere getirebiliyor. Bana göre devletin öğretmeni daha güçlüdür. Hem moral açısından hem de maddi acıdan devletin öğretmeni kolej öğretmenlerinden daha güçlüdür. Bu iş vicdan işidir. İş cüzdana bakmamalı. Eğer devlet okullarındaki öğretmenler üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirirlerse o zaman kolejlerde okuyan öğrenciler gibi devlet okullarında okuyan öğrenciler aynı başarıyı elde ederler”

-SON OLARAK ÖĞRENCİLERİ DAHA İYİ YETİŞEBİLMESİ İÇİN VELİLERE NE TÜR TAVSİYELERDE BULUNACAKSINIZ?

“Batmanlı Velinin en büyük eksiği, en büyük hatası çocuklarımıza yatırımı çok geç yapmaya başlıyoruz. Öğrenciye yatırım anaokulunda başlaması lazım. Anaokulundan başlayan akademik alt yapıya sahip öğrenciler ve bu alt yapıyla devam eden öğrenciler ileriki dönemlerde de oldukça başarı kazanırlar. Bütün bu yatırımları yapmayan veliler, çocukları lise çağına geldiğinde artık iş işten geçmiş oluyor. Onun için velileri öğrencilere daha anaokulunda ve ilkokulda yatırım yapmaları gerekiyor”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ