GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesinde güncelleme yapılacak

Kadastro Müdürlüğü, Çamlıca ve Güneykent Mahallelerinde yapılan güncelleme çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Batman’ın iki mahallesinde güncelleme yapılacak
21-08-2024 00:50
20-08-2024 19:45
BATMAN
Google News

Batman Kadastro Müdürlüğü, Çamlıca ve Güneykent Mahallerinde yürütülen güncelleme çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Kadastro Müdürünün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, muhtarlar ve bilirkişiler katıldı. Çamlıca ve Güneykent Mahallerinde yürütülen güncelleme çalışmalarında teknik ekip tarafından yapılan teknik ve hukuki tespitlere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Yürütülecek süreç ile ilgili muhtar ve bilirkişilerin görüşleri alındı.

HATALAR GİDERİLECEK

Batman Kadastro Müdürü Tefik Çoban “Çamlıca ve Güneykent Mahallerinde teknik ekip tarafından belirlenen sınır ve mülkiyet uyumsuzlukları, Batman’ın genelinde yaşanıyor. Bu hataların büyük bir çoğunluğu, vatandaşların taşınmazlarını kullanırken ya da el değiştirirken sınır tespiti yaptırmadan ve sözle, senetle, örfi olarak alım-satım yapmalarından kaynaklanıyor. Bu nedenle yürürlükteki Türk Medeni Kanunu, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanunları gereğince bu aksaklıkların giderilmesi, idarenin yetki ve sorumluluklarının sınırları dışına çıktı. Ancak idareden kaynaklı bir hata tespit edilmesi durumunda, tespit edilen hata ivedilikle mevzuatlar çerçevesinde giderilecektir” dedi. (Valilik Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13 Eylül 2024 e-gazete