YAŞAM

Batman’ın kadim kültürü belgesel oldu

Batman Halk Kültürü kitabını yayımlayan Batman Üniversitesi, bu defa Batman Halk Kültürü Belgeselini (Batman Folk Culture Documentary) izleyiciyle buluşturdu.

Batman’ın kadim kültürü belgesel oldu
28-07-2024 13:00
28-07-2024 12:20
BATMAN
Google News

BATMAN’IN KADİM KÜLTÜRÜ ARAŞTIRILDI

Batman'ın kadim halk kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla yürütülen Batman Halk Kültürü Projesi kapsamında Batman’ın bütün ilçeleri ve bu ilçelere bağlı 25 köy gezilerek 150’den fazla kaynak kişiyle görüşüldü. Elde edilen bilgilerle 15 dakika 19 saniyelik belgesel hazırlandı. İngilizce alt yazının da eklendiği belgeselde düğün, müzik, yılbaşı, bayram ve taziye gibi halk kültürü unsurlarına yer verildi. Kaynak kişilerle yapılan röportajların yer aldığı belgeselle, ilimize ait kültürel zenginliğin ve değerlerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması hedeflendi.

KAYIT ALTINA ALINMAMIŞ KÜLTÜR UNSURLARINI BELGESELLEŞTİRDİK

Batman Halk Kültürü Belgeselinin izleyiciyle buluşmasının ardından açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Batman’ın tarihi ve kültürel değerleri köklü bir geçmişin izlerini taşımaktadır. Batman’ımızın zengin geçmişi ve yaşantısının içerisinde kayıt altına alınmamış olan birçok değeri daha önce Batman Halk Kültürü projemizle kitaplaştırmıştık. İngilizce alt yazılı olarak hazırladığımız belgeselimizin tüm dünyada izlenerek Batman’ın tanıtımına katkı vermesini amaçlıyoruz” dedi. (Üniversite Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete