GÜNDEM

Batman’ın ulaşın ağına 50 yıllık proje çizildi

Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun girişimleri sonucu Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Batman kent trafiğine altın dokunuşlarla nefes aldıracak projeler hayata geçiriliyor.

Batman’ın ulaşın ağına 50 yıllık proje çizildi
19-08-2024 21:00
19-08-2024 16:08
BATMAN
Google News

Batman’ın yoğun trafiğe sahip noktalarında yeni yollar açılıyor ve çevre düzenlemeleriyle araç yoğunluğuna kritik müdahaleler yapılıyor. Batman kent girişleri baştan sona asfaltlanırken, dört ayrı noktada yeni yollar açılarak trafik akışının rahatlaması sağlandı.

TİCARET AĞI GÜÇLENECEK

Batman’ı dışarıdan ve içeriden çevreleyen iki kara yolu hattı için de çalışmalar devam ediyor. Yapımı hedeflenen uluslararası yol ağına bağlantı, Habur Sınır Kapısı, yoğun araç geçiş güzergâhı, tamamlanan imar çalışmaları, gelecek nüfus projeksiyonu ve yeni sanayi alanlarının inşa edilmesi ile birlikte ticaret kapasitesinin artacağı öngörülüyor. Kısa, orta ve uzun vadeli plan çerçevesinde Batman’ın güney ve kuzeyi birbirine bağlanacak. Yeni yapılacak bu yollarda Batman-Siirt Karayolu OSB kavşağına, Beşiri Kavşağına, Hasankeyf Kavşağına ve Korik Kavşağına farklı seviyeli kavşak inşa edilecek, güney ve kuzey aksı ile doğu ve batı aksı birbirine bağlanacak.

25 KM’LİK YOLUN YAPIMI DA BU YIL BAŞLAYACAK

İç çember olarak ifade edilen ve raylı ulaşıma da hizmet verebilecek şekilde hazırlanan 25 km uzunluk ve 40 metre genişliğindeki duble BSK yolun yapımı da bu yıl başlayacak. Projenin tamamlanması durumunda iç çeperde hem kara yolu ağı hem raylı ulaşım ağı inşa edilmiş olacak ve şehir içi ulaşım rahatlığı ve güvenliği de artırılacak.

İKİNCİ KÖPRÜ İLAVE EDİLECEK

Batman – Diyarbakır Yolu (Diktepe)’nda Batman Çayı Köprüsüne 311 m uzunluğundaki ikinci köprü ile ikileme çalışmaları kapsamında yeni köprünün fore kazık ve temel imalatları tamamlandı. Köprü elavasyon çalışmaları ve 8 km uzunluğundaki bölünmüş yolun muhtelif kesimlerinde toprak işleri ve sanat yapıları çalışmaları devam ediyor.

HASANKEYF YOLU EYLÜL’DE BİTECEK

İki yönlü olarak trafik hizmeti veren 9,6 km’lik Hasankeyf yolunda çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yolun, 2024 yılının Eylül ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

BEŞİRİ YOLU BORDÜRLE AYRILDI

Batman çıkış kavşağı (çöplük kavşağı) ile OSB arasındaki 6,6 km’lik kesimde yol yapım çalışmaları başladı. Trafik güvenliğinin arttırılması amacıyla mevcut yol, bordürle ayrıldı. Proje kapsamında yan yollar ve bisiklet yolları inşa edilecek, OSB kavşağı üzerine farklı seviyeli kavşak (battı çıktı) inşa edilerek ışıksız geçiş sağlanacak ve trafik güvenliği artırılacak.

KUZEY ÇEVREYOLUNA İKİ ALTERNATİF PROJE HAZIRLANDI

Batman kuzey çevre yolunda iki alternatifli kılavuz plan Karayolları Genel Müdürlüğü onayına sunuldu. Yatırım programına alınmasının ardından çalışmalara başlanacağı açıklandı.

İMAR YOLU RAYLI KULLANIMA UYGUN OLACAK

40 Metrelik İmar Yolu kapsamında, ilimizin kuzey-güney-doğu-batı tüm bölgelerini kapsayan 4 bin 230 hektarlık ilave ve revizyon imar planları tamamlandı. İl merkezi ile çevre illeri birbirine bağlayan kara yolu ağını entegre ederek şehir içi trafiğini rahatlatacak olan 25 km uzunluk ve 40 metre genişliğindeki duble BSK yolu yapımı da bu yıl başlayacak. Proje, raylı ulaşıma da hizmet verebilecek şekilde hazırlandı. (Batman Valiliği Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Çiya
Çiya 4 hafta önce
15 yıla yakın onaylanmış beşiriyi Batman merkez havaalanına birleştiren çevre yolu projesi nasıroğulları tarafından engelleniyor bunu biliyor muydunuz. Kimse cesaret edip dile getiremiyor. Bu yol onların köyünün içinden veya yakınından geçiyor yıllardır tüm güçlerini kullanıp engelliyorlar. Sonra da yol çalışması reklamı yapılıyor. Çok komik değil mi
Mükremin emin
Mükremin emin 4 hafta önce
Ne kadar boş haberler yahu varsa yoksa vali meretoya tırmandı falanca yeri ziyarete gitti barajın açılışına katıldı bize ne kardeşim havalar sıcak evimizde klima yok vali buna çözüm bulsun elektrik yakıt zamlarına çözüm bulsun biz zaten kendisine sesimizi duyuramıyoruz madem haberini yapıyorsunuz bununla göğsün kabarıyor bu durumu kendisine iletin bizde sizenle gurur duyalım
Mehmet
Mehmet 4 hafta önce
Yavrucuğum çalışmayı deneyebilir misin?
Kaan BOZKURT
Kaan BOZKURT 4 hafta önce
50’yıllık projeden bahsediliyor?
Muş SASON yolu neden harita da var
ama?
ne hikmetse ulaşımda yok..!
1915’yılından beri projede var…!
Yazık….!
Batmanın Lobilerinde bir gelişme var…
SASON halkı görmüyor maalesef…!
N
N 4 hafta önce
On beş yıllık projeye 50 yıllık proje diyorsunuz zaten bu proje en az 16 yıl önce yapılan bir projedir
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete