GÜNDEM

“Batman’la ilgili hayallerimiz var”

Batman'ın Sason İlçesinde bu yıl ilk kez Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali düzenlendi.

“Batman’la ilgili hayallerimiz var”
02-10-2023 16:20
02-10-2023 17:08
BATMAN
Google News

SASON’DAN MEHMET ŞİMŞEK’LER, AZİZ SANCAR’LAR ÇIKABİLİR

Valilik, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Özel İdare, Sason Kaymakamlığı ve Sason Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirilen festival kapsamında 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda etkinlikler düzenlendi.

Milletvekiki Ferhat Nasıroğlu "Yarınlar bizim çocuklarımız için güzel olacak. Bugünlere sahip çıkacağız. Bunu yaptığımız zaman nasıl Mardin'de Aziz Sancar çıkıyorsa, nasıl Batman'da Mehmet Şimşekler çıkıyorsa, Sason'da da Aziz Sancar'lar çıkacak, Mehmet Şimşek’ler çıkacak. Bu çocuklarda o ışığı görüyorum. İnanılmaz geleceğe umutla bakan gençler gördüm. Bunlar bizim geleceğimiz. Biz çocuklarımıza biz kardeşlerimize ne kadar sahip çıkarsak bu memleket o kadar ilerleyecek” dedi.

SASON’UN 54 KÖYÜNDEN 53’ÜNÜ GEZDİM

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp "Bugün artık kafamda ben Sason'un 54  köyünden 53.gezdim. Değerli Sasonlular itirafım size şu olacak, Sason'un her tarafını gezdim ama bugün benim aklıma Sason’un kaliteli balı, çileği, cevizi gelmiyor, Sason’un yaylaları gelmiyor. Sason dediğim zaman aklıma net, cesur, yürekli Sasonlular geliyor. Burası çok acı çekti. Burası çok direndi. Ama burası asla vazgeçmedi Bugün Sason'umuzda eğer festival yapabiliyorsak, bu geçmişte fedakarca mücadele etmiş aziz şehitlerimizin pahasınadır. Biz Türkiye’de, Sason’da artık terörden, silahlardan değil, cevizden bahsetmek istiyoruz, üretimden, istihdamdan bahsetmek istiyoruz. Bakın. Batman'da hayallerimiz var. Hayallerimizin sonuna kadar gitmekte kararlıyız. Batman'da beş yeni endüstriyel alan yapacağız. Bunlardan üçü OSB olacak. İkincisi küçük sanayi sitesi alacak. OSB'lerden biri gıda ihtisas OSB olacak. Tarımda üreticilerimizin, hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın, çiftçilerimizin üretmiş olduğu her ürünün nihai ürün haline getirilebilmesi demek. Bunlardan bir tanesi tekstil kenti olacak. O tekstil kentte üç yolda, Samanyolu Köyümüzde kurulacak. Sasonlulular da buralarda çalışacak. Batman'ımızda inşallah iki lojistik kent kuracağız. Bir sera ihtisas OSB kuracağız. Bunları da kurduğumuz zaman Batman'ımızda işsizlik diye bir sorunumuz kalmayacak” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete