EĞİTİM

Batman Rektörü, Ülke TV’de konuştu; “Batman’ın bilim şehri olmasını istiyoruz”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Ülke TV’de Batman’ı ve üniversiteyi tanıttı.

Batman Rektörü, Ülke TV’de konuştu; “Batman’ın bilim şehri olmasını istiyoruz”
07-08-2024 10:46
07-08-2024 10:47
BATMAN
Google News

BATMANI TANITTI, BATMAN ÜNİVERSİTESİNİ ANLATTI

Öğle Ajansı Programına konuk olan Rektör Demir, sunucu Arzu Yıldırım Şenlik’in sorularını yanıtladı. Rektör Demir, Batman’ın ekonomik canlılık ve kültürel zenginliğine dikkat çekerek “Öğrencilerimizin sadece Türkiye'de değil, yabancı dil problemlerini çözüp uluslararası şirketlerde de istihdam edilebilme, çalışmalarını ilerletebilme olanaklarına sahip olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DİŞ FAKÜLTESİYLE İLGİLİ MÜJDEYİ PAYLAŞTI

Batman Üniversitesinin 2021 yılının Kasım ayından itibaren enerji alanında ihtisas üniversitesi haline geldiğini ifade eden Rektör Demir, yakın zamanda açılan Diş Hekimliği Fakültesinin gelişimini sürdürerek Batman’da Sağlık Kampüsü için gerekli alt yapıyı kurma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi bina yapım işinin halihazırda ihale sürecinde olduğunu hatırlatan Rektör Demir, “Sizin aracılığınızla bir müjdemizi Batman’ımızla paylaşmak istiyorum. Sağlık Bakanlığımız tarafından verilen ruhsat ile Merkez Kampüsümüzde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi binamızın giriş katı diş tedavisi hizmeti verebilecek bir hale geldi. Yakında fakülte bünyesinde hasta bakmaya başlayacağız” dedi.

BATMAN BİLİM ŞEHRİNE DÖNÜŞMELİ

Üniversitenin gelenekselleşen faaliyetlerinden bahseden Rektör Demir, Enerji Zirvesi, Bilişim Zirvesi ve Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’ndan söz etti. Yapay zekâ çalışmalarının yanı sıra metaverse ve blokkzincir gibi alanlarda sektör temsilcilerini ağırladıklarını ifade eden Rektör Demir, enerji şehri olmanın yanı sıra Batman’ın bilişim şehri haline de getirilmesini istediklerini ifade etti. Rektör Demir, öğrencilerin mezun olduktan sonra istihdam imkânları hakkında ise “Sektör temsilcileri ile görüşüyoruz. Sektörün ihtiyaçları nelerdir, ne gibi kalifikasyonlar bekleniyor, ne gibi yetenek ve yeterlikler bekleniyor? Bu sorulara yönelik aldığımız geri dönüte göre Batman Üniversitesinde kendi yetki alanımızdaki ders müfredatlarını güncelledik. Ders içeriklerini iki sene sonra, dört sene sonrasına göre güncelleyerek sektör temsilcilerinin talep ettiği şekilde öğrencilerimizi mezun olma aşamasına getirdik. Bu sayede ciğerparelerimizin gelecek hazırlıklarını bugünden yapmalarının önünü açtık” dedi.

LABORATUVARLARDAN BAHSETTİ

Batman Üniversitesinin öğrencilere sunmuş olduğu diğer imkânlardan da bahseden Rektör Demir “Trade Master Finans Laboratuvarı, Borsa İstanbul Uygulama Finans Simülasyonu Laboratuvarı, Siber Koza İnovasyon Merkezi ve bunlar gibi diğer laboratuvarlarımızda çeşitli akademik danışmanlık hizmetlerimizle destek oluyoruz. Uluslararası değişim programları sayesinde yurt dışında eğitim alma imkânları sunarak öğrencilerimizi destekliyor, ciğerparelerimizin deşarj olabileceği ve kendilerini ifade edebilecekleri ortamları oluşturmaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimize hem teorik hem pratik bilgileri sağlamanın yanı sıra onları alanında uzman kişilerle bir araya getirerek ilham verici konferans ve buluşmalar ayarlıyoruz. Gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından konusunda uzman birçok misafirimiz Batman'a geldi. Öğrencilerimizi kendi çalışma alanlarıyla ilgili bilgilendirdiler, onlara dünya nereye gidiyor sorusunun cevabını aktarmaya çalıştılar. Öğrencilerimiz, evlatlarımız, geleceğimizin teminatı gençlerimiz; böylece kendi çalışma alanlarının yanı sıra ilgi duydukları başka alanlarda da kendilerini geliştirebilme imkânlarına sahip olduklarını fark ettiler” dedi. (Üniversite Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12 Eylül 2024 e-gazete