GÜNDEM

Batman Vali Yardımcısı, acı tabloyu paylaştı

Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, yaz sıcaklarında meydana gelen boğulma vakalarına karşı uyardı.

Batman Vali Yardımcısı, acı tabloyu paylaştı
07-06-2024 16:00
07-06-2024 14:37
BATMAN
Google News

TEK TEK RAKAMLARI PAYLAŞTI

2023 yılında boğulma vakaları nedeniyle yaş ortalaması 13 olan 7 kişinin öldüğünü hatırlatan Göktaş “2024 yılının ilk altı 6 ayı, yitirdiğimiz can sayısı ise 3, yaş ortalaması 11’dir. Boğulma süreçlerine bakıldığında bilinçli bir şekilde suya girme, boğulma vakalarının hafta sonları ve bayram tatillerinde meydana gelmesi, boğulma vakalarının en çok Ağustos ayında meydana gelmesi ve en önemlisi vefat eden çocuklarımızın tamamının aileleri ile birlikte iken boğuldukları ortaya çıkmaktadır” dedi.

BOĞULMALARIN EN ÇOK MEYDANA GELDİĞİ YERLER:

Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, boğulma vakalarının en fazla meydana geldiği yerleri sıralarken “Batman Çayı (Şerbetli-Doluca Bölgesi), Batman Barajı, Malabadi Bölgesi, Balpınar Bölgesi ve Sol Sahil İletim Hattında meydana gelmektedir” dedi.

SIK SIK UYARILAR YAPILIYOR

2023 yılında 92 köy, 102 cami ve 37 taziyeevinde bilinçlendirme faaliyeti icra edildiğini belirten Göktaş “716 okulda 170 bin öğrenciye boğulma vakalarının süreçleri anlatıldı ve eğitimler verildi. 18 bin öğrencimize yüzme eğitimleri verildi. Merkezde ve ilçelerde portatif yüzme havuzları kuruldu. Cami ve yaz kur'an kurslarında binlerce evladımıza farkındalık eğitimi verildi.Halk Eğitim Merkezleri, Çatom'lar ve Adem'lerde binlerce ebeveyne eğitimler verildi. Yaklaşık 1.5 milyon adet kısa mesaj vatandaşlarımızın cep telefonlarına iletildi. Yazılı ve görsel medya başta olmak üzere tüm kamusal / özel alanlarda kamuoyunun dikkati çekilmeye çalışıldı. 100 bin el broşürleri vatandaşlarımıza dağıtıldı. Mahalle ve köy buluşmalarında bizzat Sayın Valimizce konunun hassasiyeti vatandaşlarımızla paylaşıldı. 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da artan bir farkındalıkla çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.

AİLELERE SESLENDİ

Ailelere seslenen Göktaş “Tüm anne ve babalardan çok özel ricamızdır. Piknik, balık tutma ve benzeri gerekçelerle suya yakın alanlarda bulunduğumuzda çocuklarımızı yalnız bırakmayalım, suya girmelerine lütfen müsaade etmeyelim. Batman'daki tüm anne ve babaları ve kamuoyunu bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz” dedi. (Valilik Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?