GÜNDEM

Batman Valiliğinden DEM Parti’li Belediyeye yanıt

Batman Valiliği, Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük’ün kayyum harcamaları ile ilgili öne sürdüğü iddialara yanıt verdi.

Batman Valiliğinden DEM Parti’li Belediyeye yanıt
12-06-2024 20:26
13-06-2024 08:29
Google News

Sönük’ün, basın toplantısında yaptığı açıklamalara yanıt veren Batman Valiliği “Basın toplantısında Batman Belediyesi yöneticileri tarafından dile getirilen ve halkımızı yanıltmaya yönelik gerçek dışı beyanlara kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi adına cevap verme zaruri yeti hasıl olmuştur. İddialara göre Batman Belediyesi, yetersiz bir bütçeye sahip olduğundan ötürü hizmetlerde aksamalar meydana gelmektedir.

Gerçekte ise Batman Belediyesinin 2024 yılı geliri 5 Milyar TL’dir. Yine 2024 yılı aylık ortalama geliri ise 400 Milyon TL’nin üzerindedir. İddialara göre, 5 ilçenin SYDV’lerine gereksiz yere 5 adet araç hibe edilmiştir. Gerçekte ise Batman Belediyesi yönetiminin sosyal belediyecilikten ne anladığını açıkçası merak etmekteyiz. 2023 yılı içerisinde merkezde ve tüm ilçelerimizde altı 6 ayrı aş evi kurulmuştur. Hibe edilen araçlar muhtaç ailelerimizin hizmetlerine tahsis edilmiştir. İlçelerimizde ikamet eden ve gelir durumu yetersiz olan, evinde tek başına yaşayan ve kendi kendine yetebilme noktasında dış yardıma muhtaç 4192 vatandaşımıza her gün sıcak yemek hizmeti sunulmaktadır. Hibe edilen beş (5) aracın maliyeti Batman Belediyesinin aylık gelirinin %1’i kadardır” denildi.

ARAÇ SAYISINI 65’E YÜKSELTTİK

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Bekirhan, Balpınar, Beşiri ve Sason Belediyelerine toplu taşıma aracı hibe edildiğinden il merkezindeki toplu taşıma hizmetlerinde aksamalar meydana geldiği iddialarına yanıt veren Batman Valiliği “Gerçekte ise 1990-2017 yılları arasında Batmanlı hemşehrilerimize hizmet veren eski model otobüs sayısı 35 iken son 6 yılda üst düzey teknolojiye sahip yeni nesil 65 araç satın alınarak araç filosu güçlendirilmiştir ve mevcut otobüs sayısı 87’ye ulaşmıştır. Hibe edilen araçlar ilçelerdeki öğrencilere ve vatandaşlarımıza hizmet sunulması amacıyla ihtiyaç fazlası olan eski model araçlardır. Hibe edilen araçların maliyeti Batman Belediyesinin aylık gelirinin %1,6’sı kadardır” dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE DESTEK İÇİN ARAÇ BAĞIŞLADIK

Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve Batman İl Jandarma Komutanlığına hibe edilen araçların Batman Belediyesi bütçesine aşırı yük getirdiği iddialarına yanıt veren Batman Valiliği “Gözbebeğimiz gençlerimizi zehirleyen ve aileleri paramparça eden zehir tacirleri ile etkin mücadele kapsamında canla başla mücadele eden polis ve jandarmamıza bugün olduğu gibi yarın da her şekilde destek verilmeye devam edilecektir. Hibe edilen araçların maliyeti Batman Belediyesinin aylık gelirinin %2,5’u kadardır” dedi.

GENÇLERE YATIRIM, ASLİ GÖREVDİR

İhalesi yapılan 4 kütüphane ve Engelsiz Yaşam Merkezi, Batman Belediyesi bütçesine aşırı yük getirmekte ve inşa edilecek olan yapıların diğer kurumlara devredildiği iddialarına yanıt veren Batman Valiliği “Türkiye’de ilk defa Batman’da hayata geçirilen Batman Modeli Kütüphane Projesi %50 - %50 ortaklık payı şeklinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak girişim projesidir. Batman merkezde 4, ilçelerde ise (İl Özel İdarece) 3 kütüphane yapım süreci devam etmektedir. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin işletme yüklenicisi ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her alanda yatırım yapmak Batman Belediyesi’nin asli görevleri arasındadır” denildi.

3 AYDA 21.131 TON ASFALT SERİLDİ

Asfalt Pilent Tesisinin son dört yılda hiç bakımı yapılmadığı ve bu sebeple programların aksadığı iddialarına yanıt veren Batman Valiliği “İddialarına göre asfalt plenti bakım maliyeti 1.5 Milyon TL’dir. Gerçekte ise Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce yaşamış olduğumuz deprem felaketine rağmen 2023 yılında 130.602 ton ve 2024 yılının ilk üç ayında 21.131 ton asfalt çalışması yapılmıştır. Sadece 2024 yılının ilk 3 ayında atılan 21.131 ton asfaltın maliyeti 38 Milyon TL’dir” dedi:

MİLLET BAHÇESİ SATILMADI

Millet Bahçesi’nde yer alan 15 dönümlük alanın satıldığı iddialarına yanıt veren Batman Valiliği “Cumhurbaşkanı kararıyla Millet Bahçesi ilan edilen ve TOKİ tarafından resen imar planları yapılan ilgi alanda Bakanlıklarla yapılan ikili görüşmeler sonucunda Batman Belediyesine ait alana karşılık SGK borçları silinmiştir. Batman Belediyesinin resen bir arazisini sattığı yönündeki iddialar tamamen yalan ve gerçek dışıdır” dedi.

YAKIŞIKSIZ İFADELER

Ekmek fırınının 4 yıldır bakımsız bırakıldığu ve üretim yapamayacak şekilde teslim edildiği iddialarına yanıt veren Batman Valiliği “Ekmek fabrikasını demir yığını haline getiren Batman Belediyesi yönetimine günde 75.000 adet ekmek üretebilme kapasitesine sahip neredeyse tüm makinaları yenilenmiş ve bakımları yapılmış bir işletme teslim edilmiştir. 20.12.2023 tarihinde tüm basın mensuplarınca ziyaret edilen, pırıl pırıl işleyen ve üretim yapılan alanların yerinde gözlemlendiği ve haberleştirildiği süreç tüm kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Pırıl pırıl işlemekte olan ve binlerce vatandaşımıza aş üreten ekmek fırını hakkında sarfedilen yakışıksız ve düzeysiz beyanatlar da çok düşündürücüdür” dedi.

FUARLARDAKİ KOLİLER, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Kitap Fuarı ve Gastronomi Festivali’nde dağıtılan çeklerin ve kolilerin kimlere dağıtıldığı yönündeki iddialara yanıt veren Batman Valiliği “Kitap Fuarı ve Gastronomi Festivali’nde dağıtılan çekler ve koliler dezavantajlı grupta yer alan vatandaşlarımıza ve binlerce öğrencimize okullarında ilk elden kendilerine teslim edilmek suretiyle ulaştırılmıştır. Batman SYDV ve Batman Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü kayıtlarında yer almaktadır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da il merkezi başta olmak üzere tüm ilçelerimizdeki sosyal ve kültürel etkinliklere aynı azim ve inançla devam edilecektir” dedi.

MALZEMELER OKULLARA DAĞITILDI

Masa tenisi, antrenman topu ve tenis raketlerinin kime verildiği belli olmadığı yönündeki iddialara yanıt veren Batman Valiliği “Raketler Projesi kapsamında Batman Belediyesi ve İl Özel İdaresi iş birliği ile Batman merkez ve ilçelerinde bulunan temel eğitim ve ortaöğretim okullarına tenis masası, raket, masa tenisi filesi ve masa tenisi topları satın alınarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında toplam 300 tenis masası, 300 masa tenisi raketi, 300 masa tenisi filesi ve 3.000 masa tenisi topu dağıtıldı” dedi.

SİZDEN NE KÖY OLUR NE KASABA…

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Batman Belediyesi borç /gelir oranının %115 düzeylerinden %38 düzeylerine indirildiği, 94 büyük projenin bitirildiği,  85 projenin devam ettirildiği, 30’a yakın proje planlamasının hazırlandığı, ve Türkiye’deki ilk ve tek örnek projelerin hayata geçirildiği kurumsal yapı Batman Belediyesi yönetimine teslim etmiştir. Beceriksizlikte ve hizmet kalitesizliğinde Batman’ı son sürat koşturanlara çağrımız şudur, büyükşehir vizyonuyla hareket eden bir Batman’ı devraldınız. Bahane üretmek yerine bu vizyona yarışır hizmetleri hayata geçirin. Ve emin olun; Batman büyükşehir olacak ama bu vizyonsuzlukla sizden ne köy olur ne kasaba ..” denildi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?