GÜNDEM

Batman Valiliğinden korkunç kazayla ilgili açıklama

Batman Valiliği, Batman-Siirt karayolunda 28 Temmuz akşamı 22.15 saatlerinde meydana gelen ve 1’i bebek, 4 kişinin ölümüne yol açan feci kazayla ilgili açıklama yaptı.

Batman Valiliğinden korkunç kazayla ilgili açıklama
29-07-2024 13:45
29-07-2024 13:46
BATMAN
Google News

Batman-Siirt yolunun 22+500 km’sinde meydana gelen trafik kazasına sağlık, emniyet ve jandarma ekiplerinin intikal ettiği belirtilen açıklamada “Kazaya karışan 19 yaşındaki sürücü M.A.A. idaresindeki 34 KIK 618 plakalı hafif ticari aracı ile Beşiri’den Batman il merkezine seyir halindeyken belirtilen km’ye gelindiğinde, karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara çarpması sonucu ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir. Kazaya karışan sürücünün kaza sonrasında aracını olay yeri yakınındaki bir akaryakıt istasyonuna park ederek, başka bir araçla güvenlik güçlerine teslim olduğu anlaşılmıştır. Kaza sonucunda S.O. (48), İ.O. (40), S.O. (12) ve D.O. (3) isimli 4 vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetmiştir. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından, Batman-Beşiri bölünmüş yolu, bitişik kesit (çizgiyle ayrılmış) Sathi Kaplama Devlet yolumuzun Çöplük Kavşağından OSB Kavşağına kadar olan 6.6 km’lik kesimine ilişkin proje Hasankeyf yolu projesi ile birlikte bir bütün olarak 08.09.2023 tarihinde ihalesi yapılmıştır. 17.11.2023 tarihinde işyeri teslimi yapılarak 9,6 km’lik Hasankeyf aksında çalışmalara başlanmış olup, 2024 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir” denildi.

İVEDİLİKLE BÖLÜNMÜŞ YOLA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünce yapılan ihale kapsamında, bölünmüş yol olmayan Hasankeyf kesiminin ivedi şekilde bölünmüş yola dönüştürülmesi ve 6,6 km’lik Beşiri kesimine geçilmesi planlandığı belirtilirken “Çöplük Kavşağından OSB Kavşağına kadar olan 6.6 km’lik proje kapsamında Çöplük Kavşağı-OSB Kavşağı arası 6.6 km’lik yol; 46 metre platform genişliğinde orta refüj ile ayrılmış BSK asfalt olacaktır. Orta refüj çalışmaları kapsamında aydınlatma için gerekli bağlantılar bırakılarak, DEDAŞ tarafından eş anlı olarak aydınlatma direkleri takılacak. Güzergâh kapsamında toplayıcı yol (tali yolları ana yoldan ayıran ve birleştiren yollar) ve tretuvar (kaldırım) da proje kapsamında inşa edilecektir.Ayrıca yol güvenliğini arttırmak ve OSB trafik yükünü hafifletmek amacıyla mevcut OSB dönel kavşağı köprülü kavşağa dönüştürülecek. Proje kapsamında yapılacak işler dışında, Batman-Beşiri yolunda trafik güvenliği artırmak için standart trafik işaretlemesinin yanında, ilave hız kesici sarsma bantları ve ilave güneş enerjili ikaz flaşörleri takılmıştır” denildi.

İLK 6 AYDA 75 BİN ARAÇ DENETLENDİ

Güzergahta emniyet ve jandarma ekiplerince yılın her günü denetim yapıldığı belirtilen açıklamada “Her gün, gayrimuayyen saatlerde radarla hız denetimleri, haftanın dört günü drone destekli trafik denetimleri, radar ve drone destekli denetimler dışında her gün sabit ve seyir halinde trafik denetimleri, OSB girişinde günübirlik belirlenen saatlerde trafik ve asayiş uygulamaları, Kıra Dağı mesire alanlarında ve çevresinde ŞOK asayiş uygulamaları, titiz ve etkin olarak icra edilmektedir. Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 2024 yılında yaklaşık 75 bin aracın denetlenmiş, 3 bin 471 araç ve sürücüsüne işlem yapılmıştır. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünce Çöplük Kavşağından OSB Kavşağına kadar olan 6.6 km’lik güzergâh üzerinde yapılacak projenin bitişine kadar emniyet ve jandarmaya bağlı trafik ve asayiş ekiplerimizce yoğun ve etkin denetimlere devam edilecektir” denildi.

SÜRÜCÜ DAHA ÖNCE PLAKASIZ ARAÇ KULLANMIŞ

Trafik kazasına karışan sürücü 19 yaşındaki M.A.A.’nın gözaltına alındığı belirtilen açıklamada “Sürücünün farklı tarihlerde plakasız araç kullanma, ışıklı (çakarlı) araç kullanma, hız limitini aşma ve zorunlu trafik sigortasız araç kullanma gibi farklı ihlallerden cezai işlem uygulandığı tespit edilmiştir” denildi. (Valilik Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete