GÜNDEM

Batman Valisi, çiftçiden ayçiçeği üretimi istedi

Batman’da birinci ve ikinci ürün olarak yağlık ayçiçeği yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında çiftçilerle bir araya gelen Vali Ekrem Canalp, kendilerini ayçiçeği yetiştirmeye davet etti.

Batman Valisi, çiftçiden ayçiçeği üretimi istedi
31-08-2024 10:00
30-08-2024 15:38
BATMAN
Google News

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın’ın açılış konuşmalarının ardından çiftçilere hitap eden Vali Canalp, Türkiye’nin yağlık tohum açığı olduğunun altını çizdi. Yağlı tohumların ithal edildiğini ve bu işin pazarının hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden Vali Canalp “İki yıl önce birçok uzmanın katılımıyla Batman’da ayçiçeği çalıştayı yaptık. Çalıştayda bölgede ayçiçeği yetiştirilebileceği kararı çıktı. Biz ilk yıl deneme mahiyetinde ekimleri yaptık. Üretim yapılan alanlarda muazzam sonuçlar elde ettik.  Bu yıl da yapılan ekimlerde çiftçilerimiz çok önemli sonuçlar elde ettiler” dedi.

 HER YIL AYNI ÜRÜN EKMEKTEN VAZGEÇİN

İlimizde mısır yetiştiriciliği sebebiyle yapılan vahşi sulamanın zararlarına değinen Vali Canalp “Mısır yerine   çift ürün yetiştiriciliği yapıldığı zaman, topraklar üzerindeki hem aşırı yorgunluk hem de riskler azaltacaktır. Sabit olarak durduğumuz yerden vazgeçmeye ve alışkanlıklarımız değiştirmeye çalışalım. İçimizden babayiğitler çıksın ortaya, her sene mısır ekmekten vazgeçsinler. Çift ürün ekimini denesinler. Bu işin tıkır tıkır işleyebilmesi için bizim öncülere ihtiyacımız var. Sizden bu işin öncüleri olmanızı istiyorum. Geleceğin çiftçilerini sizin öncülüğünüzde yetiştirmiş olalım. Bir model ortaya çıkaralım, o modelle beraber, memleketin yağlı tohum açığını sizinle beraber giderelim. Bölgede ayçiçeği yetiştiriciliğine ön ayak olalım. Sadece bu bölge ayçiçeği yetiştiriciliğine başladığı zaman Türkiye’nin yağlı tohum açığı bitecek.  Bu konuda size her türlü desteği vermeye hazırız. İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden size destek olalım.  Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımızdan rica ettik, bölgede destekleme kapsamında olmayan ayçiçeğini destekleme kapsamına aldırdık” dedi. (Valilik Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete