GÜNDEM

Batman Valisi, esnafla kahvaltı yaptı; “Dükkanlarınızı erken açın”

Batman Valisi Ekrem Canalp, esnafla kahvaltıda bir araya geldi.

Batman Valisi, esnafla kahvaltı yaptı; “Dükkanlarınızı erken açın”
17-10-2024 16:24
17-10-2024 16:27
BATMAN
Google News

Batman Valiliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen esnaf buluşmasında çarşı esnafının mülkiyet sorunu görüşüldü. Kadastro Müdürü Tevfik Çoban, çarşı esnafının yıllardır çözülmeyen sorunlarını slayt eşliğinde aktardı. Vali Canalp, açılacak olan geçici bilgilendirme ofisi ile esnafın mülkiyet sorununun masaya yatırılacağını söyledi.

DEVLET SİZİN ARKANIZDA

Esnafa seslenen Vali Canalp “Devlet burada sizin arkanızdadır ama önünüzde değildir. Söz konusu olan şey mülkiyet. Özel şahıslarla devlet arasında mülkiyet problemi söz konusu olduğu zaman, devlet dahi kafasına estiği gibi inisiyatif kullanamaz, tasarrufta bulunmaz. Mülkiyet problemi devletle kişiler arasında değil, kişilerle kişiler arasında bir problemidir” dedi.

DÜKKANLARINIZI ERKEN SAATTE AÇIN

Batman’da dükkanların erken saatte açılmasını isteyen Vali Canalp “Dükkânınızı ne kadar erken açarsanız bereketi o kadar artar. Müşteri az gelse bile elde edilen gelir daha bereketli olur. Anadolu’daki bazı kasabalarda artık esnaf dükkanını saat 10.00’da açıyor. Modernitenin her şeyi iyi değildir. Güne geç saatlerde başlamak insanları hem zihnen hem bedenen tembelleştirir” dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, VALİ CANALP’TAN DESTEK İSTEDİ

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı M. Sıddık Çiftçi ise yaptığı konuşmada “Esnafımızın sorunu büyük ve kalıcı sorunlardır. Bu sorunların çözümü için sizlerden destek bekliyoruz. Devletin eli olmazsa bu işler çözülemez. Bu programı yapmamızın bir diğer nedeni de esnafımızı dükkanlarını erken açmaya teşvik etmektir” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?