GÜNDEM

Batman ve 31 il için alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batman dahil 31 il için saat vererek uyardı. Kuvvetli sağanak ve kar yağışının beklendiğini belirten uzmanlar, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu için tedbir çağrısı yaptı: Sıcaklıklar 4 derece birden düşecek…

Batman ve 31 il için alarm verildi
26-01-2024 11:03
26-01-2024 11:04
BATMAN
Google News

Türkiye yeniden soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe kritik uyarılar geldi. Yurdun büyük bölümünde kar yağışının beklendiğini açıklayan meteoroloji uzmanları, özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği belirtildi. Meteoroloji saat vererek uyardı! İstanbul dahil 31 il için alarm verildi: Kuvvetli kar yağışı ve sağanak...

O BÖLGELERDE KAR VAR!

MGM tarafından Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman,Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bolu, Hakkari ve Şırnak için turuncu kodlu kar uyarısı yapıldı.

SICAKLIKLAR 4 DERECE BİRDEN DÜŞÜYOR

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre hava sıcaklığının güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. "Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?