EĞİTİM

Batman ve Karabük Üniversiteleri protokol imzaladı

Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) ve Türkiye’de birçok paydaşın katılımıyla düzenlenecek olan Ulusal Sağlık Bilimleri Alanı Festivali (Sağlıkfest) kapsamında Batman Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında iki adet akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Batman ve Karabük Üniversiteleri protokol imzaladı
19-08-2024 13:02
19-08-2024 13:04
BATMAN
Google News

ÖN LİSANS, LİSANS, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i vekâleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından imzalanan protokoller kapsamında, ön lisans, lisans, lisansüstü eğitim programlarına ilişkin akademik, bilimsel, teknolojik çalışmalar ve araştırma-geliştirme projelerinin yapılması hedefleniyor. İlgili fakülte, bölüm ve araştırma merkezleri arasında düzenli toplantılar, yeni projelerin üretilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi ile birlikte bilgi alışverişini içeren iş birliğinde, Batman Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi kurumsal paydaş olarak yer alıyor. Milli Sosyal Bilimler Hamlesi vizyonuyla oluşturulan Sosyalfest’te, Türkiye’nin dünyanın insan ve toplum merkezli sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirilmesi hedefleniyor.

İLK FESTİVAL, KARABÜK’TE…

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık “İlk olarak Karabük’te yapılacak olan Ulusal Sağlık Bilimleri Alanı Festivalinde Batman Üniversitesi ile kurumsal paydaş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sosyalfest ve Sağlıkfest, iki üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencileri için ulusal ve uluslararası düzeyde başarının artırılması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

PROTOKOL, ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLAYACAK

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ise “Protokol sayesinde Batman Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında ikili iş birliğinin ileride daha da geliştirileceğini ön görüyoruz” dedi. (Üniversite Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12 Eylül 2024 e-gazete