GÜNDEM

Batmanlı Vekil, işçi eylemleri için ilk kez konuştu; “İş disiplinine uymadılar”

Manisa’nın Soma İlçesinde Nasıroğlu ailesine ait Fernas madencilik şirketinde işten çıkarılan 5 işçi için eylemler sürerken, eleştirilerin hedefinde olan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da konuyla ilgili ilk kez konuştu.

20-09-2024 10:20
20-09-2024 10:26
BATMAN
Google News

BATMANLI VEKİL, AİLE ŞİRKETİYLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE İLK KEZ YANIT VERDİ

Nasıroğlu ailesine ait Fernas madencilikte 5 işçinin işten çıkarılması, günlerce eleştiri konusu oldu. Ulusal televizyon kanalları, işine son verilen işçilerin Bağımsız Maden İşçileri (Bağımsız Maden İş) Sendikasına üye olduğunu ileri sürdü. Eleştirilerin hedefinde olan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, konuyla ilgili ilk kez konuştu.

“ÇALIŞANLARLA SIKINTIMIZ YOK”

Ankara’da NOW TV muhabirinin sorularına yanıt veren Nasıroğlu, Soma’da bulunan Fernas madencilik şirketinde 500 çalışanları olduğunu ve hiçbir işçi ile sorunlarının olmadığını belirtti. 5 işçinin işten çıkarılma gerekçesini açıklayan Nasıroğlu “Orada 500 kişi çalışıyor. 5 tane arkadaşımız. Orada iş disiplinine uymadıklarından dolayı işten çıkarıldı. Orada tamamen dezenformasyon var. Yoksa bizim çalışanlarla bir sıkıntımız yok. İşçiler sendikalı oldukları için değil, iş disiplinine uymadıkları için işten çıkarıldı” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Eylül 2024 e-gazete