SİYASET

Batmanlı Vekil mecliste konuştu; “Hava Meydan Lojman arazisi Sağlık Bakanlığına devredilsin”

Deva Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Batman Hava Meydan Lojmanları arazisinin Millî Savunma Bakanlığı’ndan alınarak Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi gerektiğini belirtti.

Batmanlı Vekil mecliste konuştu; “Hava Meydan Lojman arazisi Sağlık Bakanlığına devredilsin”
09-09-2024 21:00
09-09-2024 14:42
BATMAN
Google News

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ekmen “Milli Savunma Bakanlığı’nın TOKİ’den ve belediyeden geçmişte lojman talepleri olmuştu. Bu talepler karşılanabilir. Devlet kurumları arasında bu takaslar yapılır. Ama bunun gecikmeden hayata geçirmesini rica ediyoruz. Eski ismiyle Bölge Hastanesi, şimdiki ismiyle Eğitim Araştırma Hastanesi. Yapılan ek binasıyla birlikte 800 yataklı bir hastane ancak bu yetmiyor. Şu anda ikinci bir 500 yataklı hastane var. Yüzde 40 oranda gidiyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sesleniyoruz. Batman'ın ortalama yatak kapasitesi Türkiye ortalamasının altında. Lütfen bu 500 yataklı hastaneyi bir an önce bitirmek için gerekli ödenekleri gönderin. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek memleketinizin bu ihtiyacını ödenek noktasında lütfen destekleyin. Şu anda yüzde 40 tamamlanma oranına sahip. Yüzde 100 ödenek bile gönderilse bu hastane en erken 2 yıl sonra devreye girebilir. Dolayısıyla bu hastanenin bir an önce bitirilerek alet edevat ve cihazlarıyla devreye alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HAVA MEYDAN LOJMANLARI SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLMELİ

Ekmen, Sağlık Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı arasında devri görüşülen Hava Meydan Lojmanları arazisine değinerek “Havalimanı tarafında eğitim araştırma hastanesi var. Tam zıt öbür tarafta spor sahasına yakın bir noktada da inşaatı yapılan 500 yataklı hastane var. Ancak 19 Mayıs, Çay, İlluh, Aydınlık evler gibi mahallelerimiz tam ortada kalarak her iki hizmete de uzak düşüyor. Bunun için Hava Meydan Lojmanları arazisinin Sağlık Bakanlığı'na devriyle ilgili olarak bir girişim var. İktidar Partisi milletvekilleri Ferhat Nasıroğlu da bununla ilgili olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyoruz. Bu arazinin Mili Savunma Bakanlığı'ndan alınarak Sağlık Bakanlığı'na devri gerekiyor. Burada belki öyle 300–500 yataklı bir hastaneye ihtiyaç yok. 200 yataklı bir hastane dahi olsa poliklinik yükünü dengelemek ve hastaların iki ayrı uzak noktaya gidip gelerek kaybettikleri zaman ve bu enflasyonist ortamda yol ücretleriyle maruz kaldıkları yükü hafifletmek gerekiyor” dedi. (Deva Partisi Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Eylül 2024 e-gazete