SİYASET

Batmanlı Vekil, Türkiye’de eğitimin pahalılığını eleştirdi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mut TV yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekmen, Türkiye’de bulunan vakıf üniversitelerin dünyada ilk 5’te yer alan üniversitelerden pahalı olduğunu vurgulayarak “Biz ne ara bu kadar büyük ve zengin bir ülke olduk? Biz kendi öğrencilerimize Oxford, Stanford, Harvard'dan daha pahalı üniversite eğitimi veriyoruz” dedi.

Batmanlı Vekil, Türkiye’de eğitimin pahalılığını eleştirdi
30-08-2024 09:08
30-08-2024 09:09
BATMAN
Google News

YURT ÜCRETLERİ YÜZDE 300 ARTTI

Vakıf üniversite fiyatlarında yaşanan artışa tepki gösteren Ekmen “Türkiye'de özel üniversite diye bir kavram yok. Vakıf üniversiteleri var ama işte dil alışkanlığına herkes özel diyor. Bir de özel yurtlar var. Bunlarda son 3 yılda toplam yüzde 700'e varan artışlar oldu. Milli Eğitim Bakanlığına denetle diyoruz, YÖK'e bağlı diyor. YÖK'e denetle diyoruz, YÖK benim kanunda yetkim yok diyor. Yurt ücretleri yüzde 200-300 bir yıl için arttı ve 3 yılda toplam yüzde 900'ü bulan artışlar oldu” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ OXFORD’TAN DAHA PAHALI

Gençlik Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının, yurt ücretlerini Yüksek Öğretim Kurulunun da üniversite ücretlerini denetleyebileceği bir yasal teklifte bulunduğunu hatırlatan Ekmen, “İngiltere'nin dünya çapında ilk 5’te olan büyük bir üniversitesi var, Oxford. Aynı şekilde Amerika'nın Stanford ve Harvard diye iki büyük üniversitesi var. Bu üç üniversitenin kendi vatandaşları için talep ettikleri eğitim ücreti ne kadar biliyor musunuz? 8 bin 500, 9 bin, 10 bin dolar ya da pound… Yani 350 bin lira. Bugün Koç ve Sabancı Üniversitelerinin bazı bölümlerinin 1 milyon liradan pahalı olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ankara TED Üniversitesinin psikoloji bölümü 600 bin lira. Tıp bölümleri 800 bin ile 900 bin lira. Yani biz ne ara bu kadar büyük ve zengin bir ülke olduk, vatandaşlarımız refah içerisinde yüzüyor da biz kendi öğrencilerimize Oxford'dan, Stanford'dan, Harvard'dan daha pahalı üniversite eğitimi veriyoruz” dedi. (Deva Partisi  Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Eylül 2024 e-gazete