GÜNDEM

BELDE MAHALLESİ’NDE “GELİYORUM” DİYEN TEHLİKE!

Yaklaşık 1 ay önce Belde Mahallesi’nde yaşanan yeraltı su sızıntısı, mahalleliyi tedirgin etti.

BELDE MAHALLESİ’NDE “GELİYORUM” DİYEN TEHLİKE!
18-11-2016 22:34
Google News

ZEMİNDEKİ SIZINTI, BİNALARDA KAYMAYA YOL AÇMIŞTI

Mahallenin zemininde meydana gelen ve binalarda kaymaya yol açan su sızıntısı, Belde Mahallesi Sakinlerinde paniğe yol açtı. Mahalle sakinleri, zemin etüt ve analizinin yapılması için yetkilileri göreve davet ediyor.

“MAHALLENİN ALTI BATAKLIK”

Belde Mahallesi’nin birçok noktasında yeraltı su kanallarının olduğu ve bataklığa dönüşmüş olabileceği uyarısını yapan Mahalle Muhtarı Nuri Altun “Belde Mahallesi büyük risk altında. Şuanda mahallenin altı, kaynağı bilinmeyen su ile dolu. İstenmedik olaylar ve felaketler yaşanabilir. Geçtiğimiz ay, bir bina, sızıntı nedeniyle yan yatmıştı” dedi.

YENİ ASFALTTA ÇATLAMALAR OLUŞTU

Belde Mahallesi’nde 20 gün önce serimi yapılan sıcak asfalt, çatlamaya başladı. Asfalttaki çatlamanın, yeraltındaki su sızıntısından kaynaklanmış olabileceğini söyleyen Muhtar Altun “Mereto Caddemiz, 20 gün önce kazıldı ve asfaltlandı. Ancak şimdiden, asfalt zemin yumuşadı ve çatladı. Zamanında mahallemizden, yeraltı su kaynakları geçmiş ve bunlar zamanla bataklığa dönüşmüş olabilir. Yetkililer, acilen inceleme yapmalı” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete