GÜNDEM

BELEDİYEYE ÜÇÜNCÜ ÖNERİMİZDİR;

Batman Belediyesine, batı illerinde sıkça karşılaştığımız “giydirilmiş ağaç” uygulamasının, Batman’da da hayata geçirilmesi önerisinde bulunuyoruz.

BELEDİYEYE ÜÇÜNCÜ ÖNERİMİZDİR;
28-08-2018 22:52
Google News

 

İLUH MAHALLESİ VE DİCLE KART ÖNERİLERİMİZ, OLUMLU TEPKİLER ALDI

İluh Mahallesi’ndeki ev ve işyerlerinin tamamının beyaza boyanarak semtin cazip hale getirilmesi ve turizm için alternatif oluşturulması önerimizden sonra, yıllardır kent içi trafiğinde kullanılan Dicle Kartlara, Batman ile özdeşleşen bir ismin verilmesi önerimiz, kamuoyunda olumlu tepkiler aldı. Sonsöz Gazetesi olarak, kentteki tüm ağaçların örgü motifleri ile giydirilmesi konusunda belediyeye üçüncü önerimizi sunuyoruz.

“KADINLAR ÖRSÜN, AĞAÇLAR GİYDİRİLSİN”

Batı illerinde ağaçlar, örgü motifleri ile giydirilerek hem kente estetik bir görüntü kazandırılıyor hem de kadınlara bu alanda iş olanağı sağlanıyor. Giydirilen ağaçlar, günlük yaşamın zararlarından da kurtarılmış oluyor. Ağaçların örgü motifleri ile giydirilmesi uygulamasının, Batman’da da hayata geçirilmesi için Belediyeye öneri sunuyoruz.

KADINLAR PARA KAZANABİLECEK

Batman Belediyesi, kente estetik bir görüntü kazandırmak ve ağaç sevgisini aşılamak için hayata geçireceği projede, Hevi Kadın Atölyesi ya da ÇATOM’larda meslek sahibi olabilmek için kurs gören kadınlara yer vererek, bu kadınların aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına da yardımcı olabilecek. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?