HASANKEYF

Benati incirinin hasadı başladı

Batman'ın Hasankeyf İlçesinde yetiştirilen ve kendine has aroması ve lezzetiyle ilgi gören benati incirinin hasadına başlandı.

06-08-2024 10:10
06-08-2024 10:12
BATMAN
Google News

İncirde hasat sezonunun başlaması dolayısıyla Üçyol Köyünde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam İmrak, çiftçilerle birlikte incir topladı. Kaymakam İmrak, etkinlikte, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce incir yetiştiriciliğiyle ilgili düzenlenen eğitime katılan çiftçilere sertifikalarını verdi.

MEHİNA SARIMSAĞININ DA COĞAFİ İŞARETİ ALINACAK

İmrak, benati incirinin bölge ekonomisine katkı sağladığını belirterek, ilçeye özgü mehina sarımsağının da Türk Patent ve Marka Kurumunca nisan ayında coğrafi işaretle tescillendiğini hatırlattı. İmrak “Günlük yaklaşık 500 kilogram hasat yapılıyor. Bu hasat Hasankeyf için önemli bir rakam. Bunun artırılması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah yakın zamanda ikinci bir coğrafi ürün olarak Hasankeyf'imiz benati incirinin tesciline kavuşacaktır” dedi.

40 TON ÜRETİM…

Köy Muhtarı Ahmet Orhan da incirin, tadan herkes tarafından beğenildiğini anlatarak “İncirin tadı ve aroması çok güzel. Sezon boyunca 40 tona yakın üretimimiz var. Bunu katlayarak devam ettireceğiz. 15 Eylül'e kadar hasat devam edecek” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete