SPOR

Beyzanur pistlere geri döndü

Haftanın 6 günü çift antrenman yaparak yarışmalara hazırlanan Batman Petrol Spor Kulübü Sporcusu 24 yaşındaki atlet, 2022'de geçirdiği sakatlığın ardından pistlere daha güçlü döndü.

Beyzanur pistlere geri döndü
02-08-2024 15:40
02-08-2024 15:42
BATMAN
Google News

KAZA GEÇİRMİŞTİ

Trabzon'da spor salonunda çalıştığı sırada ağırlık barının düşmesi sonucu çenesi kırılan ve beline platin takılan milli atlet Beyzanur Yavuz, tedavisinden 2,5 ay sonra katıldığı yarışta en iyi derecesini koştuğunu söyledi. Milli Sporcu, İzmir Seha Aksoy Atletizm Pisti'nde düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda B kategorisinde cirit atma, heptatlon, yüksek atlama, 100 metre engelli, 200 metre ve 800 metre yarışlarında altın madalya alarak önemli bir başarı elde etti. Genç atlet, Türkiye'yi temsil ettiği Balkan Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engellide ikinci, heptatlonda ise dördüncü oldu.

ÖNEMLİ DERECELER ALDI

Barın yüzüne değil boynuna düştüğüne dikkat çeken Beyzanur “Çenem kırıldı, belim çatladı. Kalça eklemimde problemler oluştu. Akciğerlerim ezildi. Sadece bir ay zaten akciğerimden tedavi oldum” dedi.

İNANDIĞINIZ ŞEYDEN VAZGEÇMEYİN

Vazgeçmeyen mizaca sahip olduğunu dile getiren Beyzanur "İlk, Bu nasıl benim başıma gelebilir?' dedim. Şok halindeydim ama üç gün geçtikten sonra bunun bir sebebinin olduğunu düşündüm. Her şey zihnimizde bitiyor. Bedensel güç kadar zihin gücü de önemli. Yarışmaya çıktığımız zaman sadece bedenimiz değil, zihnimiz ve ruhumuzla da doğru olmamız gerekiyor. Ben bu işin içine her şeyimi kattığımı düşünüyorum. İçinizdeki inanç önemli. İnandığınız şeyden vazgeçmeyin" dedi. (AA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete