GÜNDEM

BİRİ AYIKLIYOR, DİĞERİ TARTIP SATIYOR…

Yıllardır seyyar satıcılık yapan Ramazan Kaçmaz, satışları arttırmak için ilginç bir yöntem buldu. Baklagilleri ayıklayarak satmaya başlayan Kaçmaz, gelirini şimdiden ikiye katladı.

BİRİ AYIKLIYOR, DİĞERİ TARTIP SATIYOR…
08-10-2017 16:51
Google News

TİCARİ ZEKÂSINI KULLANDI

Kışın vazgeçilmez baklagilleri arasında bulunan fasulye ve nohut, ev hanımlarının ayıklamada yoğun zaman harcadığı ürünler olarak biliniyor. Ayıklama sıkıntısını ortadan kaldıracak ilk adım ise fasulye ve nohut satıcısı Ramazan Kaçmaz’dan geldi. Nasıroğlu İş Merkezi önünde tablasıyla baklagil satan Kaçmaz, ticari zekâsını kullanarak satışları ikiye katladı.

GÜNDE 100 KİLO AYIKLIYOR

Ramazan Kaçmaz’ın fasulye ve nohut tezgâhında, ayıklamacı olarak işe başlayan Burhan Dal, ev hanımlarının baklagil ayıklama sorununu ortadan kaldırıyor. Yola koyduğu iskemlede oturarak baklagil çuvalındaki bozuk ve çürük ürünleri tek tek seçen Dal, günde 100 kilo fasulye ve nohut ayıklıyor. Tezgâh Sahibi Ramazan Kaçmaz ise ayıklanan baklagilleri tarttıktan sonra satıyor. Satışların arttığını belirten Tezgâh Sahibi Ramazan Kaçmaz “Vatandaşlar ayıklanmış fasulye ve nohuda büyük ilgi gösteriyor. Bu sistemle şimdiden satışlarımızı ikiye katlamış durumdayız” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Temmuz 2024 e-gazete