GÜNDEM

Boğulma olaylarına karşı mobil ekipler kuruldu

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında sulama kanalları, nehirler ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarının önlenmesi için Batman ve Siirt'te kurumların işbirliğiyle tedbirler artırıldı.

25-07-2024 16:12
25-07-2024 16:13
Google News

27 ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

2023 yılında 7, bu yıl ise 5 kişinin boğulduğu Batman'da valilik öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, DSİ gibi kurum ve kuruluşlardan oluşan merkezde 22, ilçelerde ise 5 olmak üzere toplam 27 çalışma grubu oluşturuldu.

MOBİL EKİPLER OLUŞTURULDU

Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Batman’ın üç tarafında su bulunan alanları ve kent merkezindeki iki sulama kanalında yaz mevsiminde boğulma vakalarının yaşandığını ifade ederek “2023 yılındaki boğulma vakalarını ele aldığımızda, boğulan vatandaşların yaş ortalamasının 13 olduğunu, bu çocukların anne ve babalarıyla birlikteyken hayatlarını kaybettiğini belirledik. Daha sistematik, etkin ve geniş katılımlı bir çalışma grubuna ihtiyaç olduğunu belirledik. 27 çalışma grubu oluşturduk. Çalışma grupları mobil olarak sahada görev yapıyor. Hedefimiz boğulmalara karşı mücadeleyi toplumun tüm kesimlerine yaymak. Risk haritası hazırlayıp, hem vatandaşlara hem kolluk personeline ilk yardım eğitimleri veriliyor. Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’yle 2023 yılında 17 bin öğrencimize yüzme eğitimi verildi. Bu yılın 7 ayında 9 bin 400 öğrenciye bu eğitimler verildi. Yılsonuna kadar hedefimiz 25 bin öğrenciye yüzme eğitimi vermek. Yaz Kur'an kurslarında da 20 bin öğrencimize bilgilendirme yapıldı. Okullarda 2024 yılının ilk 7 ayında 9 bin 400 öğretmenle yüz yüze görüşüldü, 25 bini yüz yüze olmak üzere toplam 80 bin veliden destek talep edildi” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Eylül 2024 e-gazete