TÃœRKÄ°YE VE DÃœNYADAN

Bursa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanlığı Hizmet Binasının Açılışını Yaptı

Bursa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'ndeki Adli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanlığı hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, birimin Bursa'ya ve çevre illere hizmet vereceğini belirtti.

Bursa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanlığı Hizmet Binasının Açılışını Yaptı
11-10-2024 02:39
10-10-2024 21:48
Google News

Bursa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'ndeki Adli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanlığı hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu birimin Bursa'ya ve çevre illere hizmet vereceğini ifade etti.

Tunç, Adli Tıp Kurumu teşkilat kararnamesinin Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, yargı süreçlerinde bilirkişilik anlamında maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasıyla ilgili hem fiziki mekanların bu iş ve işlemlere uygun yürütülebilmesi hem de teknolojinin en ileri imkanlarının Türkiye'ye getirilmesinde Adli Tıp Kurumunun kapasitesini sürekli güçlendirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde belirlenen hedefler doğrultusunda yasal düzenlemeleri hayata geçireceklerini ve adalet sisteminin daha etkin hale gelmesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Ayrıca, hukuk fakültesi eğitim kalitesini artırmaya yönelik adımlar attıklarını ve Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin yakında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Tunç, adli tıbbın önemine vurgu yaparak, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve suçluların tespiti konusunda Adli Tıp Kurumu'nun büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?