SİYASET

ÇARŞEMA SOR MESAJINDA BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU

Ezidi’lerin kutsal bayramı Çarşema Sor nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan HDP’li Yöneticiler, Ortadoğu’ya barış dilinin hakim olması temennilerinde bulundu.

ÇARŞEMA SOR MESAJINDA BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU
20-04-2016 22:02
Google News

Ezidi Yönetici İhsan Ağal, Çarşema Sor nedeniyle yaptığı açıklamada, kendi halkına yıllardır uygulanan baskı ve zulmün, bugün de devam ettiğini söyledi. HDP’nin, bütün halkları bir çatı altında toplayan tek parti olduğunu söyleyen İl Yöneticisi Ağal “Ben de Ezidi’yim. HDP, sadece Kürtlerin değil, bütün halkların özgürlüğü için mücadele veren bir partidir. Ezidi yurttaşlarımızın kutsal günü Çarşema Sor’u kutluyorum. Daha güzel ve barış dolu bir coğrafyada Çarşema Sor’u kutlamayı umut ediyorum” dedi.

ZULÜMLERİN SONA ERMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü ve İl Yöneticisi İdris Yayla ile DBP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ve İl Yöneticisi Nihat Nemcik ise yaptıkları açıklamada “Ne yazık ki Ezidi yurttaşlarımız, yaşadıkları coğrafyada hep zulüm gördüler. DAEŞ’in vahşeti karşısında çok sayıda Ezidi yurttaşımız, evlerini, topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Ezidi yurttaşlarımızın Çarşema Sor Bayramını, bu zulmün sona ermesi, barış ve özgürlüğün, tüm Ortadoğu’ya hakim olması temennileri ile kutluyoruz” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Eylül 2024 e-gazete