TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Cemiloğlu Caddesi’nde peyzaj çalışması yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde yer alan Cemiloğlu Caddesi’nde peyzaj çalışması yürüttü.

Cemiloğlu Caddesi’nde peyzaj çalışması yapıldı
28-05-2024 11:22
Google News

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha estetik ve yeşil bir kent için kendi tesislerinde ürettiği yazlık mevsimlik çiçekleri Bağlar, Yenişehir, Sur ile Kayapınar ilçelerinin refüjlerinde toprakla buluşturmaya devam ediyor. Peyzaj düzenleme ve bitki dikiminin yapılmadığı refüj ve kavşaklara yönelen Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Cemiloğlu Caddesi’nde peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

Refüjdeki toprak uygun hale getirildi

Ekipler, Cemiloğlu Caddesi’ni bitki dikimine uygun hale getirmek için refüjde yer alan, çiçek ve çalıya uygun olmayan toprağı aldı. Yeni toprağın serilmesinin ardından çapa işlemi yapılarak alan tamamen bitki dikimine uygun hale getirildi.

5 bin yazlık çiçek toprakla buluştu

Peyzaj mimarlarının projelendirdiği Cemiloğlu Caddesi’ne Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, 5 bin adet yazlık mevsimlik kadife çiçeği toprakla buluşturdu. Yazlık mevsimlik çiçeklerin daha estetik görünmesini sağlamak için refüje gold taflan, top mazı ve mavi servi de dikildi. Ayrıca refüjün bir bölümüne çim de ekildi.

Çalışmada su tüketiminin azaltılması ön plana çıktı

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Cemiloğlu Caddesi’nde gerçekleştirdiği peyzaj çalışmasında su tüketimi gerektirmeyen malzemelere ağırlık verdi. Ekipler, yazlık mevsimlik çiçek dikiminin yapıldığı refüjün bazı bölümlerinde kuru peyzaj olarak adlandırılan cüruf ve ağaç yongası malzemelerini kullandı.

İnanoğlu ve Kışla caddelerine 20 bin çiçek

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Yenişehir ilçe sınırlarında yer alan Kışla ve İnanoğlu caddelerinin refüjlerine de zinia ile kadife türünde 20 bin adet yazlık mevsimlik çiçek dikti. (Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?