“Cep telefonu sektörü zor günler geçirmektedir”

Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu (TİBFED) Batman İl Başkanı İbrahim Çetiz’in ev sahipliği yaptığı Dayanışma ve Birlik Zamanı Semineri ilgi gördü.

 “Cep telefonu sektörü zor günler geçirmektedir”

Seminere Türkiye İletişim Ve Bilişim Federasyonu Başkan vekili İbrahim Halil Kundak, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıdık Çiftçi ve TİBFED Güneydoğu İl Başkanlarının katıldığı ‘Dayanışma ve Birlik Zamanı’ seminer Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

TİBFED Batman İl Başkanı İbrahim Çetiz; “Oysaki kanunlarımızda yasal mevzuat ikinci bölüm odaya ilişkin esaslar kısmında 4. Maddede ‘Odanın başlıca amaçlarının A bendinde  -Mesleki alanda çalışmalar yapmak, mesleğin gelişmesini sağlamak. B bendinde  - Meslek onurunu ve üye haklarını korumak. D bendinde ise - Üyeler arasında dayanışmayı sağlamak ve haksız rekabeti önleme olması çok açık belirtildiği halde, ne yazık ki bu kanunlar sadece kâğıt üzerinde kalmıştır” dedi.

“170 BİN ESNAFIMIZ VAR”

Çetiz “Mesleğimizin haklarının korunamaması yüzünden sektör olarak sürekli üvey evlat muamelesi görmekteyiz. Sektörümüzün içinde bulunduğu karamsar tablo,  170 bin esnafımızın sesinin duyulması için İletişim Ve Bilişim Federasyonu ve Cep Telefoncular Derneği olarak sektörümüzün uğradığı haksızlık ve çifte standarttın sonuna kadar takipçisi olacağız. Sektörümüzün temel sorunları na kısaca değinecek olursak;  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 01 ŞUBAT 2014 tarihinde yürürlüğe koyduğu kısıtlama ile GSM Sektöründe Cep Telefonu satışlarında son kullanıcılara; kredi kartına taksit yapma seçeneği sunamaz hale geldik. Gerekçe olarak cep telefonu kolay paraya çevrilebildiğinden kredi kartı kullanımında taksit ile alıp nakde çevirme ve bu yöntem ile de kredi kartlı alışveriş amacı dışında kullanılıyor olarak gösterilmişti. Ancak günümüzde altına bile kredi kartı ile taksit varken ve altın çok daha hızlı ve daha az zarar ile bozdurulabilirken kredi kartına taksit yasağının başka amaçlara hizmet ettiği gerçeği ortaya çıkmaktadır.  Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 10. maddesi, eşitlik ilkesinin koruma altına alındığı temel hükümdür. Bu maddede “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” denmektedir. Haksız rekabetin önüne geçilmesi adına; Kredi kartına taksit imkânının tarafımıza sağlanması gerekmektedir. Ülkemizde faaliyet göstere zincir mağazalar olarak adlandırılan firmalar maalesef a’dan z‘ye her şeyi satarak birçok sektörün küçülmesine ve esnafın işyeri kapatmasına neden olmaktadır. Sektörümüzün ana malzemesi olan cep telefonu ve yan ürünlerini da satıyor olmaları nedeni ile cep telefoncu esnaf işletmecileri olarak zaten tutunamayan bizlerin, bu ticaret sisteminde yok oluş sürecimizi hızlandırmaktadır. “ şeklinde konuştu. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ