GÜNDEM

ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ, İZLİYOR, KİRLETENLER MERCEK ALTINDA

Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, boş arazilere kaçak döküm yapan ve yıkıntı atıklarını doğru biçimde bertaraf etmeyenleri yakın takibe aldı.

ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ, İZLİYOR, KİRLETENLER MERCEK ALTINDA
23-05-2019 23:49
Google News

1 AYDA 30 KURUM VE VATANDAŞI İKAZ ETTİ

Kaçak moloz dökümü yapanlara karşı etkin mücadele başlatan Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, belediye sınırları içinde boş alanlara izinsiz moloz, inşaat atığı ve çöp dökenlere göz açtırmıyor. Son 1 ayda 30 kurum ve vatandaşı uyaran ve haklarında işlem yapan Müdürlük, kirliliğin önüne geçmeye çalışıyor.

HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Çevreye dökülen artık ve molozların, görsel kirlilik yarattığı ve rüzgârda dağılarak kentin tamamına yayıldığını aktaran yetkililer, halk sağlığının da tehdit altına girdiğine dikkat çekti.

Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz “Hemşerilerimizin moloz ve atıkları gelişi güzel dökenleri gördüklerinde Alo 153 Belediye Hattına bildirsinler. Çevre kirliliğine yol açan, kaçak dökümleri yapanlara cezai işlem uygulanacak” dedi.

5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nda yer alan 41’inci maddeye göre belirlenmiş alanlar dışında kalan boş arazilere döküm yapanlara 321- 16 bin TL arasında para cezası kesildiği hatırlatıldı. (Belediye Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete