GÜNDEM

ÇEVRECİLERDEN ÇARPICI İDDİA;

“Önemli ormanımızın statüsü değiştirilerek, yok edilmesi planlanıyor”

ÇEVRECİLERDEN ÇARPICI İDDİA;
18-02-2018 21:44
Google News

Recep Kavuş Başkanlığındaki Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, odun tüccarlarının, ormanlık alanları talan ettiğine dönük basın açıklaması yayımladı.

“KESİM İZNİ BİTLİS ORMAN ŞEFLİĞİNDEN ÇIKARILIYOR”

Odun tüccarlarının, kentin en büyük ve önemli ormanını talan etmek için yeni oyun peşinde olduğunu savunan çevreciler “Çevreciler ve Kozluk Halkının direnişi ile karşılaşan odun tüccarları Kozluk İlçesi Akçakışla Köyü sınırlarında bulunan ve Garzan Barajının su toplama havzasını koruyan  Batmanın Kuzey Ormanlarının statüsünü değiştirerek emellerini gerçekleştirmek için harekete geçmiştir. Bize gelen en son şikâyete göre Kozluk’taki ormanlık alanın Bitlis Orman Şefliğine bağlanarak kesim iznin oradan çıkarıldığı, böylelikle statü değişikliği için harekete geçildiği, ormanlık alanın çok ciddi bir tehlike altında olduğuna ilişkin duyumlar almaktayız “ dedi.

“İDARECİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Batman Çevre gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş “Şehrimizin iklim sigortası niteliği taşıyan, Garzan Barajının kalitesinin teminatı olan, erozyonu önleyen ormanların yarınlara taşınması gerekiyor. Bu ormanlık alanın statüsünün değiştirilmesine karşı çıkılması ve oyunun bozulması için tüm kurumları göreve davet ediyoruz. Tehdit altındaki ormanlık alan, içinde 20’nin üzerinde flora ve fauna türünü barındırıp 6000 -7000 dönümden daha büyük bu zenginliktir. Bu önemli değerimizi korumak için İl Valimiz başta olmak üzere, Şehrimizin Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Kaymakamlar ve diğer bütün duyarlı doğaseverleri göreve davet ediyoruz. Ormanlarımız yok edilmeden ve çok geç olmadan bu gidişata dur demeliyiz. Bu önemli ormanlık alanımız, bir an önce tabiatı koruma alanı kapsamına alınmalıdır” dedi. (Yusuf Kavak) 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Haziran 2024 e-gazete