USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Çin'de Kredi Faiz Oranları Düştü

Çin'de kredi faiz oranlarında yapılan indirimlerin detayları

Çin'de Kredi Faiz Oranları Düştü

Çin'de kurumsal ve emlak kredileri için gösterge faizi işlevi gören 1 ve 5 yıllık kredi faiz oranlarında (LPR) 25'er baz puanlık indirim yapıldı.

Ulusal Bankalar Arası Fon Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, 1 yıllık kredi faiz oranı yüzde 3,35'ten yüzde 3,1'e, 5 yıllık kredi faiz oranı ise yüzde 3,85'ten yüzde 3,6'ya düşürüldü.

Çin'deki 18 bankanın belirlediği LPR, ülkenin gösterge faizi işlevini görmekte olup, 1 yıllık faiz oranı kurumsal krediler için, 5 yıllık faiz oranı ise emlak kredileri için referans kabul edilmektedir. Bu indirimlerin amacı, gayrimenkul sektöründe ve konut piyasasında meydana gelen daralmayı engellemek ve ekonomiyi canlandırmaktır. Özellikle emlak ve kredi piyasasının canlanması hedeflenirken, bireyler ve işletmeler üzerindeki yükün hafiflemesi amaçlanmaktadır.

Analistler, gösterge faiz oranlarındaki indirimin politika faizinde de gerçekleşmesi gerektiğini belirtmekte ve bankalar üzerindeki baskının artabileceğine dikkat çekmektedir.

Çin Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde faiz politikalarını nasıl şekillendireceği ve ekonomiyi desteklemek için neler yapacağı merak konusu olmaya devam ediyor. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ