EKONOMİ

Çin Hükümeti Gayrimenkul Sektörünü Canlandırmak İçin 560 Milyar Dolarlık Kredi Desteği Sağlayacak

Çin Hükümeti, Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, gayrimenkul sektörünü canlandırmak için 560 milyar dolarlık kredi desteği sağlayacağını duyurdu.

Çin Hükümeti Gayrimenkul Sektörünü Canlandırmak İçin 560 Milyar Dolarlık Kredi Desteği Sağlayacak
17-10-2024 21:10
Google News

Çin'in Pekin Konut ve Kırsal Kalkınma Bakanı Ni Hong, düzenlediği basın toplantısında, ön şartları yerine getiren inşaat projelerine yönelik kredi desteğinin yıl sonuna kadar 4 trilyon yuana (560 milyar dolara) çıkarılacağını belirtti.

"Beyaz liste" olarak adlandırılan projelere şu ana kadar 2,23 trilyon yuan aktarıldığını söyleyen Bakan Ni, kent-köy ve harap yapıların yenilenmesi projelerine hız verileceğini ve 1 milyon ilave konut yenileme yapılacağını açıkladı.

Çin Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi yetkilileri de toplantıda gayrimenkul sektörünü canlandırmak için ortak çalışma sözü verdiler. Ni, "Gayrimenkul sektörü son üç yıldaki düzenleme döneminin ardından dip noktayı gördü. Hükümet olarak sektörü canlandırmaya yönelik zorlu mücadeleyi kazanacağız. " dedi.

Çin'de gayrimenkul sektörü ve konut piyasasında Kovid-19 salgını ile başlayan daralma, ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Hükümetin gayrimenkul sektörünü canlandırmak için daha önceki teşviklerinin etkisi sınırlı kalmıştı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ARŞİV ARAMA