GÜNDEM

Çocuk Hakları için Dünya Çocuk Barışı Yürüyüşü Çağrısı

İstanbul Çocuk Vakfı, Dünya Çocuk Elçiliği ve İnsanlık Savunma Hattı Girişimi, dünya çocukları için "Dünya Çocuk Barışı Yürüyüşü Çağrısı" yapıyor. Detaylar haberimizde...

Çocuk Hakları için Dünya Çocuk Barışı Yürüyüşü Çağrısı
07-10-2024 22:10
Google News

İstanbul Çocuk Vakfı, Dünya Çocuk Elçiliği ve İnsanlık Savunma Hattı Girişimi, dünya çocukları için "Dünya Çocuk Barışı Yürüyüşü Çağrısı" yaparak insanlığa sesleniyor. Birleşmiş Milletler tarafından 1954 yılında ekim ayının ilk pazartesi günü "Dünya Çocuk Günü" olarak kabul edildi. Dünya Çocuk Günü kapsamında bugün yayımlanan ve 18 ülkenin çocuklarının görüşlerinden oluşan çağrı, 44 dile çevrildi ve 16 dilde seslendirildi.

Çocuk Vakfı Kurucusu Mustafa Ruhi Şirin, Dünya Çocuk Günü'nü değil, çocukları kutladıklarını dile getirerek, dünya nüfusunun 2 milyar 357 milyonunun çocuklar olduğunu söyledi.

Şirin, halen dünyada çocukların şiddete maruz kalabildiğine ve yetersiz beslendiğine dikkati çekerek, dünya çocuk nüfusunun dörtte birinin okula gidemediğini ve temiz suya erişemediğini vurguladı.

Çocuk haklarının bütün insanlık için evrensel bir bildirgeye dönüşmesi ve uygulanması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirten Şirin, "Umut var diyoruz. İnsanlıktan umudu kesmiyoruz ama asıl umut çocuklarda. Geleceğe ertelememek kaydıyla çocuk haklarını, yüzde yüz çocuk hakları anlayışı içinde gerçekleştirecek bir dünyanın özlemini diliyoruz. " açıklamasını yaptı.

Dünya Çocuk Barışı Yürüyüşü Çağrısı'nı 16 dilde seslendiren çocuklar arasında Ali Bolkvadze, Anastasija Angelova, Ayşe Madaline Katsan, Dana Sadık Emin, Fatima Echihi, Hanzade Duygun, Kayla Alyssa Putri Prasetio, Mehemmed Tahirov, Mohammed Amin, Muhammed Taha Emiri, Nikita Kolioglo, Pamela Pesheva, Rayana Akmatova, Rumaysa Ahmad Fazly, Suphatcha Kaewnamkam, Vefa Kara, Vlera Morina, Zehra Salih ve Zehra Tahirova yer alıyor.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?