SİYASET

Cumhurbaşkanı ve Bakan'dan Hakim ve Savcı Adaylarına Eğitim Töreni

Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı, Ankara'da düzenlenen Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'ne katıldı. Adaylara başarılar dileyen Bakan Tunç, adaletin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı ve Bakan'dan Hakim ve Savcı Adaylarına Eğitim Töreni
16-09-2024 21:39
Google News

Ankara Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Tunç ile hakim ve savcı adayları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyanın giderek büyük bir operasyon aracına dönüştüğünü belirtti. Törende konuşan Bakan Tunç, hakim ve savcı adaylarına Türkiye Adalet Akademisinde geçirecekleri eğitim döneminde başarılar diledi.

Adaletin Türkiye'nin yükselme vaatleri arasında önemli bir sütun olduğunu belirten Tunç, son 22 yılda yapılan reformlarla adalet sisteminin güçlendiğini vurguladı. Tunç, yeni hakim ve savcı yardımcılığı sistemine geçilmesinin yargı sistemi için önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Adayların Türkiye Adalet Akademisi'nde eğitim alacaklarını ve usta-çırak ilişkisi içinde yetişeceklerini belirten Tunç, bu sürecin adaletin daha etkin ve hızlı bir şekilde sağlanmasına yardımcı olacağını söyledi.

Bakan Tunç, FETÖ'nün ülkeyi felaketin eşiğine getirdiği 15 Temmuz olayını hatırlatarak, hakim ve savcı adaylarına özgür düşünceyi ve temiz vicdanı her zaman korumaları gerektiğini belirtti.

Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Türkiye Yüzyılı İnsan Hakları Eylem Planı'nın yakın zamanda Cumhurbaşkanı'na sunulacağını da sözlerine ekledi. Törende konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Özdemir, akademisinin güçlenen yapısıyla çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Hedeflerinin tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren hakim ve savcılar yetiştirmek olduğunu ifade eden Özdemir, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte adaylar yetiştireceklerini söyledi. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete