GÜNDEM

Darısı Batman’a

Batman Havalimanı'nda uçakların doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Batmanlılar, uçak seferlerinin artırılmasını talep ediyor.

Darısı Batman’a
30-08-2024 16:30
30-08-2024 15:29
BATMAN
Google News

14 YILDIR HİZMETTE

Batman'ın gökyüzüne açılan kapısı olan ve 29 Ağustos 2010'da hizmete giren DHMİ Batman Havalimanı, 14. yılını geride bırakırken son dönemde uçuş yoğunluğuyla da dikkat çekiyor. Uçakların yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı Batman’da uçak seferlerinin artırılması isteniyor. Seyahat etmek isteyen birçok Batmanlı, uçak bileti bulamamaktan yakınırken özellikle iş, sağlık ve eğitim gibi acil seyahat ihtiyaçları olan vatandaşlar için de uçak seferleri ciddi bir sorun haline geldi.

ANADOLU İLLERİNDE SEFER SAYILARI ARTIYOR

Önümüzdeki aylarda Elazığ, Şanlıurfa, Sivas ve Nevşehir gibi illerden İzmir’e; Bursa, Şanlıurfa ve Erzurum’dan Antalya’ya yeni uçak seferleri başlayacak. Anadolu’daki bazı şehirlerde uçak seferlerinin artırılması, Batmanlılar için de umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

BATMANLILAR SEFER SAYILARININ ARTMASINI İSTİYOR

Batman Havalimanı, kentin ulaşımında büyük bir rol oynarken son yıllarda artan talebe rağmen sefer sayılarının sabit kalması tepki topluyor. Batmanlılar, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere daha fazla sefer düzenlenmesini istedi.

BATMANLILAR MÜJDE BEKLİYOR

Batmanlılar, yetkililerin uçak sefer sayısına çözüm bulmasını ve Batman’a da yeni uçuş müjdeleri vermesini bekliyor. Özellikle yaz aylarında turizm amaçlı seyahatlerin artmasıyla birlikte, Batman'dan Türkiye’nin diğer bölgelerine daha fazla seferin düzenlenmesi gerektiği vurgulanıyor. Sefer sayılarının artırılması, Batman’ın turizm potansiyelini de olumlu yönde etkileyecek ve kentin dışa açılmasını sağlayacak önemli bir adım olarak görülüyor. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Faik KAYNAK
Faik KAYNAK 2 hafta önce
Sayın bakan Mehmet Şimşek ve mv sayın Ferhat Nasiroglu elbirliğiyle bu işi çözmelerini talep ediyoruz
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete