TÜRKİYE VE DÜNYADAN

DBB sokak hayvanları için harekete geçti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının kısırlaştırılma, barınma ve gıda gibi ihtiyaçlarının sağlanması yönünde ilk adımı hayvan hakları savunucularıyla birlikte attı.

DBB sokak hayvanları için harekete geçti
25-06-2024 10:33
Google News

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Veteriner İşleri Müdürü Emin Vural, Hayvanlara Adalet Derneği’nden Barış Karlı ve Şevval Kamçı, Hayvan Hakları İzleme Komitesinden Fatma Biltekin, Hayvanlara Adalet Derneği’nden Leyla Naz Eren, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Sevgi Ekmekçiler, Veteriner Hekimler Odası Eş Başkanları Ali Süleymanoğlu ve Zeynep İpek ile Mezopotamya Ekoloji Derneği Temsilcisi Necdet Kaya ile bir araya geldi.  Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Sağlık Daire Başkanı Abdulvahap Saçaklıdır, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Jehat Altun da katıldı.

Ortak çözüm önerileri tartışıldı

Toplantıda kısırlaştırma, ilçe belediyelerinin rolü, çöplük alanları ve OSB’lerdeki hayvanların sorunları ve bakımları, rehabilitasyon süreçleri, uzman personel bulundurulması ile yuvalandırma gibi başlıklar üzerinde tartışmalar yürütüldü.  Toplantıda ayrıca bir hayvan mezarlığının kurulması, köylerdeki hayvan popülasyonunun sınırlandırılması ve kırsal mahalle sakinleriyle bilgilendirme çalışmalarının yürütülmesi, bu konularda veteriner hekimleri odası başta olmak üzere STÖ’lerle işbirliği yapmak gibi konular görüşüldü.

3 aşamalı planlama yapıldı

Sorunların çözümü konusunda kısa, orta ve uzun vadede yapılacakların planlaması kararlaştırılan toplantıda çok kısa bir sürede sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artıracak, tüm canlıların güvenliğini sağlayacak barınma, gıda ve ilaçlama gibi ihtiyaçların karşılanması ele alındı. Toplantının ardından tüm çözüm önerilerinin partnerlerle birlikte hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.   (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Haziran 2024 e-gazete