SİYASET

DEM’li vekilden petrol çalışmalarına eleştiri; “Su kaynakları kirleniyor”

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’ın Sason ve Kozluk sınırlarındaki Helkis Dağı’nda yapılan petrol arama çalışmalarının bölgedeki su kaynaklarını tehdit etmesini meclis gündemine taşıdı.

DEM’li vekilden petrol çalışmalarına eleştiri; “Su kaynakları kirleniyor”
28-08-2024 19:30
28-08-2024 15:59
BATMAN
Google News

SU KAYNAKLARI VE HALK SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA

Oduncu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin birçok köy için asil su kaynağı işlevi gördüğünü anımsatarak, sondaj çalışmalarının önemli su kaynakları ve halk sağlığı açısından tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

TEHLİKE ALTINDA OLAN KÖYLER…

Soru önergesinin gerekçesinde Kayabaş, Gümüşörgü, Yedibölük, Geçitaltı, Danagözü, Kelhasan, Erdemli, Apiyang, Tekevler, Armutlu, Hov, Sinemerg, Kayadibi, Geyikli ve Bölükkonak Köylerinin söz konusu bölgedeki asıl su kaynaklarından yararlandığını aktaran Oduncu, bölgedeki çalışmaların halk sağlığıyla birlikte sebze-meyve yetiştiriciliğini tehdit ettiğini belirtti.

DSİ’NİN GÖRÜŞLERİ ALINMADI, VALİLİK ÇED GEREKLİ DEĞİL KARARI VERDİ

Bölgede yaşayan vatandaşlar bilgilendirilmeden çalışmalara başlandığına dikkat çeken Oduncu, “Sondaj çalışmaları için Batman Valiliği’nce ÇED Gerekli Değildir kararı alınmış, Devlet Su İşleri’nin su kaynakları ile ilgili görüşü alınmamış, hiçbir hidrolojik etüt yapılmamış, hatta proje kapsamında yakında su kaynağı yoktur denilerek, kentin yaz aylarında en önemli su kaynakları yok sayılmıştır” ifadelerini kullandı. (Dem Parti Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Eylül 2024 e-gazete