SİYASET

DEM’li vekilin soru önergesi yanıtsız kaldı

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu’nun Adalet Bakanına yönelttiği soru önergesi yanıtsız kaldı.

DEM’li vekilin soru önergesi yanıtsız kaldı
12-08-2024 15:31
12-08-2024 15:33
BATMAN
Google News

HASTA TUTSAKLARI BAKANA SORMUŞTU

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, hasta ve yaşlı şüphelilerin önce serbest bırakılıp ardından itiraz ile yeniden tutuklanmasını eleştirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soru önergesi yönelten Oduncu, engelli raporu olmasına rağmen kaç kişinin tutuklu olduğu ve 2015’ten bu yana yüzde 30 ve üzeri engelli raporu olmasına rağmen kaç kişinin tutuklandığı sorularını gündeme getirdi.

BAKANLIKTAN GELEN YANIT YETERSİZ KALDI

Bakan Tunç imzasıyla soru önergesine verilen yanıtta ise “Bakanlığımızda soru önergesine konu edilen hususta ayrıntılı istatistiki veri bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

BAKANLIK KENDİ GÖREV ALANININ UNUTMUŞ

Bakan Tunç’un soru önergesine verdiği yanıta tepki gösteren Oduncu “Neredeyse her ay bir hasta tutuklunun yaşamını yitirmektedir. Bu konuda çalışma yürüten insan hakları dernekleri başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına rağmen bakanlık bu konuda adım atmadığı gibi kendi alandaki bu sorunu da görmezden gelmektedir. Son iki yılda en az 94 hasta tutuklu yaşamını yitirdi, hali hazırca yüzlerce hasta tutuklu keyfi gerekçeler ve Adli Tıp Kurumu’nun bilimsellikten uzak raporları nedeniyle tahliye edilmiyor. Bakanlığın acil olarak çözmesi gereken bu sorun karşısında hala da hasta ve ilerleyen yaşları nedeniyle kronik rahatsızlıkları bulunan yurttaşlar tutuklanmaya devam ediliyor. Buna rağmen bakanlık kendi görev ve sorumluluk alanı olan bir konuya dahi ciddiyetle yaklaşmamaktadır” dedi. (Dem Parti Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete