SİYASET

DEM partiden istifa eden belediye başkanına çağrı

DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, 31 Mart seçimlerinde DEM partiden İkiköprü Belde Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim Karabulut’a belediye başkanlığından da istifa etmesi yönünde çağrı yaptı.

DEM partiden istifa eden belediye başkanına çağrı
15-06-2024 17:56
15-06-2024 18:05
Google News

Yapılan açıklamada “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimine giden süreçte partimiz Türkiye’de ve Dünya’da benzeri görülmemiş şekilde tüm yerellerde halkla birlikte adaylarını belirlemiştir. 90’dan fazla yerelde ön seçim yapan partimiz, demokrasi şöleni ortaya çıkarmış ve bir kez daha örnek olmuştur. Ön seçim koşullarının oluşmadığı yerellerde ise partimiz yine halkımıza başvurmuş ve eğilim yoklaması ile adaylarını belirlemiştir. Aday belirlediğimiz tüm yerellerde halkın talepleri esas alınmıştır. Batman’ın İkiköprü Beldesi de yine bu yöntemler esas alınarak adaylarımızın belirlendiği yerellerden biri olmuştur. Partimiz eşbaşkanlık sistemi temelinde İkiköprü Beldesinde Celile Yıldız ve Halil İbrahim Karabulut’u aday göstermiştir. İki eşbaşkan adayıyla birlikte İkiköprü Beldesinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde partimiz DEM Parti, yüzde 58,98 oy oranı ile seçimi kazanmıştır. İkiköprü halkı iradesini DEM Partiden yana ortaya koymuş ve partisine bir kez daha sahip çıktığını göstermiştir. İktidar ve ortaklarının özel savaş konseptini devreye koyduğu ve tehdit ile yıldırmaya çalıştığı son yer ise Batman’ın İkiköprü Beldesi Belediye Eşbaşkanı Halil İbrahim Karabulut olmuştur. Geçtiğimiz hafta istifa ettiğini açıklayan Halil İbrahim Karabulut ile bir haftalık süreç boyunca yapıcı ve kazanımcı kimi görüşmeler gerçekleştirilmiş fakat söz konusu bu görüşmelerden bir sonuç alınamamıştır. İktidarın başvurduğu tehdit yöntemi Halil İbrahim Karabulut’un zayıf kişiliği karşısında sonuç alıcı olmuştur. Söz konusu bu şahıs, İkiköprü halkının 31 Mart’ta sandıklarda partimize karşı gösterdiği teveccühü şahsi algılama yanılgısına kapılmıştır.  İkiköprü halkı kişilere değil partisine oyunu vermiştir ve partisinin yönetime gelmesi noktasında irade beyanında bulunmuştur” denildi.

KARABULUT’A ÇAĞRI

Açıklamanın devamında “Halil İbrahim Karabulut’a buradan çağrıda bulunuyoruz. Bugün iktidarın tehditlerine karşı gösterdiği cesaretten yoksun tutumundan dolayı bulunduğu İkiköprü Belediye Eşbaşkanlığı makamından da istifa etmesi halkımızın kendisinden beklentisidir. Kendisi bugünden itibaren halkın iradesini yansıtan bir kişi olamayacaktır. İkiköprü halkının nezdinde zayıf kişiliği ile anılacaktır. İkiköprü beldesinde açığa çıkan durumdan dolayı kendi sorumluluğumuzun bilinci ve farkındalığıyla bundan sonraki süreci yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Edip Solmaz’ın Batman’da bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve onu korumak bizlerin borcudur. Her ne koşulda olursa olsun halkın iradesine ihanet edenlere karşı da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve halkımızla birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bilinsin ki halk ihanet edenleri asla affetmeyecektir” ifadeleri kullanıldı. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Seyithan
Seyithan 3 gün önce
Yaw siz kimsinizki halk iradesi diyrisiniz zaten siz olmsaydinizda kazanacaktı sin ne boksunuz tehdit edoyrisnuz sizin tarafa değilse ihanetle suclarsiniz hep yaptığınız şeyler siz alçak bir örgüt ve partisiniz siz ancak kendinizi mağdur gosteip insanları kandirisizni
Misafir
Misafir 3 gün önce
Öztüzün temayülden birinci çıktı ama şu an ihraç durumunda bu durum da demokrasi şölenine dahil midir?
Mehmet Şefik Alın
Mehmet Şefik Alın 4 gün önce
Halkın İRADESİNE saygısızlık olup, tecrit edilerek cezalandırılmalıdır.
hiranın evladı
hiranın evladı 4 gün önce
ak partiden size geçseydi böylede konuşacakmıydınız
İluhi
İluhi 4 gün önce
Tüm ilçelerde seçimi kaybeden DEM, İkiköprü beldemizde de seçimi kazanmadı. Seçimi Beşiri'de Karabulut, Bekirhan'da Karabulut kazanırken İkiköprü de yine Karabulut Ailesi kazandı. Terör ve tedhiş örgütü heryerde kaybederken kazanan huzur oldu. Halkımız doğru karar veren İbrahim Karabulut'un ve kararının yanında durmaktadır.
İluhi
İluhi 4 gün önce
Tüm ilçelerde seçimi kaybeden DEM, İkiköprü beldemizde de seçimi kazanmadı. Seçimi Beşiri'de Karabulut, Bekirhan'da Karabulut kazanırken İkiköprü de yine Karabulut Ailesi kazandı. Terör ve tedhiş örgütü heryerde kaybederken kazanan huzur oldu. Halkımız doğru karar veren İbrahim Karabulut'un ve kararının yanında durmaktadır.
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Haziran 2024 e-gazete