TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Denetimler sıkılaştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, fırın, market ve toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerde bulundu.

Denetimler sıkılaştı
31-05-2024 14:04
Google News

Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Zabıta Denetim, Trafik ve Güvenlik şube müdürlükleri, yurttaşların daha nitelikli hizmet alması için ulaşımdan kaldırım işgaline, fırınlardan marketlere kadar geniş bir yelpazede denetimlerini sürdürüyor. Denetimler sonucunda kusurlu bulunan işletmeler ve kişiler hakkında cezai işlem uygulanıyor.

310 işletme denetlendi

Zabıta ekipleri, son 10 günde hijyen, fahiş fiyat, fiyat etiketi ve kasa-reyon fiyatı karşılaştırması gibi konularda, aralarında market, tatlıcı ve fırınların da yer aldığı 310 işletmeyi denetledi. Yapılan denetimlerde 6 markete kasa-reyon fiyatı karşılaştırmasından cezai işlem uygulandı. Ayrıca gramaj hijyen eksikliğinden dolayı 4 fırına cezai işlem uygulandı.

Dilencilere göz açtırılmıyor

Kent genelinde yapılan dilenci uygulamasında, muhtelif cadde ve kavşaklarda halkın duygularını sömürerek dilenen 289 kişi, bulundukları alandan alınarak Kantar Zabıta Amirliğine getirildi. Dilencilerin üzerinden çıkan 8.651 (sekiz bin altı yüz elli bir) TL’ye tutanak karşılığında el konuldu. Kimlik bilgileri tespit edilen bir kişi hakkında ise “İdari Yaptırım Karar Tutanağı” düzenlendi.

Toplu taşıma sürücüleri uyarıldı

Şehir içi minibüslerine yönelik yapılan uygulamada ise 38 şehir içi minibüsü denetlendi. Minibüs sürücülerine durak dışında yolcu indirip bindirmemeleri, seyir halindeyken araç kapılarını kapatmaları ve güzergahlarına uymaları konusunda gerekli uyarılar yapıldı. (Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?