GÜNDEM

Depremzedeler, asrın felaketini anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan ve Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan depremzedeler yaşadıklarını anlattı.

Depremzedeler, asrın felaketini anlattı
18-02-2023 13:59
18-02-2023 14:00
Google News

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da enkaz altında kalarak yaralanan 57 yaşındaki Muzaffer Şimşek ve 61 yaşındaki Ramazan Sonuç'un Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

BÜYÜK BİR YIKIMDI

Şimşek, Adıyaman'ın Turgutreis Mahallesi'nde kızı ve eşiyle yaşadığını, depremde büyük bir sarsıntıyla uyandığını belirtirken “Uyandığımda çok ciddi bir sarsıntı vardı. Kısa sürede bina çöktü. Sarsıntı durduktan sonra kendi çabalarımızla bir saatte enkazdan çıktık. Yakınlarımızın yardımıyla hastaneye gittik. Ben başımdan, kızım ise belinden yaralandı. Daha önce de zaman zaman sarsıntılar oluyordu. Çünkü Adıyaman deprem bölgesi ama sarsıntı olduğunda biz bir yere çökerdik. Sarsıntı bittiğinde hayatımıza devam ederdik. Ama bu defa çok büyük yıkımlara sebep oldu. Yakınlarımızdan çok vefat edenler oldu. Adıyaman'da herkes bu depremden etkilendi. Sadece dayımın ailesinden 10 cenaze aynı gün defnedildi. Halamın ailesinden de 5 kişi toprağa verildi” dedi.

KOMŞULARIMIN YARDIMIYLA ENKAZDAN ÇIKTIM

Ramazan Sonuç da Adıyaman'da Bahçelievler Mahallesi'nde yaşadığını aktararak “Gece, yüksek bir sesle uyandık. Kalktım ve çocuklarıma deprem oluyor diye seslendim. Kapıdan çıktım ve sarsıntının etkisiyle merdivenlerden düştüm. Enkazdan komşularımın yardımıyla çıktım. Belimde kırık oluştu. Yeğenim ve yengemi depremde kaybettik. Beni ambulans uçakla Ankara'ya sevk edeceklerini söylediler. Yaralı kardeşim Batman'a getirilmişti, ben de kardeşimin yanında olmak için Batman'a gelmeye karar verdim. Çocuklarım beni Batman'a getirdi. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bizimle çok iyi ilgileniyorlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?